OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σινική Θάλασσα: Δείτε την νέα υπερκατασκευή των Κινέζων! – ΦΩΤΟ

24/11/2014 - 15:45
Share on FacebookShare on Twitter
Επιμέλεια – Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: MailOnline, IHS

Η Κίνα κατασκευάζει ένα τεχνητό νησί, αρκετά μεγάλο ώστε να περιλαμβάνει έναν στρατιωτικό αεροδιάδρομο και λιμάνι σε μια υπό αμφισβήτηση θαλάσσια περιοχή της Σινικής Θάλασσας.

Κινέζοι αξιωματούχοι δημιούργησαν μια τεχνητή έκταση μήκους 3χλμ σε ύφαλο που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος των Νησιών Σπράτλυ. Την τακτική αυτή, των αεροδρομίων πάνω στο νερό, έχουν ακολουθήσει και Ένοπλες Δυνάμεις του Βιετνάμ, της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων. Το υπό κατασκευή Φίρυ Κρος Ριφ ενδέχεται να στεγάσει την πρώτη κινέζικη αεροπορική βάση στην περιοχή. Ένας κινέζος σμήναρχος υποστήριξε πως οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονταν εγκαταστάσεις στην Νότια Σινική Θάλασσα.

Η εκχερσώσεις στο νησί Φίρυ Κρος Ριφ είναι το τέταρτο έργο που ξεκίνησε η Κίνα στα Νησιά Σπράτλυ τους τελευταίους 12-18 μήνες και μακράν η μεγαλύτερη σε έκταση κατασκευή. Η Κίνα έχει δημιουργήσει επεκτάσεις στα νησιά Τζόνσον Σάουθ Ριφ, Κουάτερον Ριφ, Γκέιβεν Ριφ, αλλά καμία από τις έως τώρα κατασκευές δεν ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να στεγάσει έναν αεροδιάδρομο.

Δορυφορικές εικόνες αποδεικνύουν ότι από τη στιγμή της ανακατάληψης των νήσων Σπράτλυ, τον Αύγουστο, πραγματοποιούνται εργασίες οι οποίες έχουν επεκτείνει σημαντικά την έκταση του νησιού. Επιπλέον πραγματοποιούνται λιμενικές εργασίες ώστε να δημιουργηθεί ένας λιμένας που θα υποδεχθεί τάνκερ και πολεμικά πλοία.

Τόσο ο διάδρομος προσγείωσης, όσο και το λιμάνι στα ανατολικά του υφάλου είναι πλέον ορατά από τις δορυφορικές φωτογραφίες και οι διεθνείς δυνάμεις έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στις νέες υποδομές των Κινέζων.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες αυτές, η επέκταση του νησιού προς την θάλασσα έχει μήκος 3.000 μέτρα και πλάτος 200 με 300 μέτρα και έχει θεμελιωθεί πάνω σε ύφαλο.

Ο ύφαλος πάνω στον οποίο έχτισε το νησί η Κίνα αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους που ήταν επί χρόνια στο επίκεντρο εδαφικών διαφορών, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία, αλλά τα νησιά ανήκουν στην Κίνα.

Οι φόβοι ότι η Κίνα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το αρχιπέλαγος για την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων άρχισαν να διαφαίνονται από τον Αύγουστο, όταν ξεκίνησε η δραστηριότητα σε αυτά τα έρημα νησιά του αρχιπελάγους.


(βίντεο) Ο σμήναρχος της κινεζικής αεροπορίας Τζιν Τζιχρούι δεν επιβεβαίωσε τα σχέδια για την κατασκευή ενός αεροδρομίου επί του υφάλου, αλλά είπε ότι η Κίνα επιβάλλεται να κατασκευάσει εγκαταστάσεις στην περιοχή για στρατηγικούς λόγους. Μάλιστα τόνισε πως «πρέπει να δώσουμε το μήνυμα και να συμβάλουμε στην διατήρηση της ειρήνης σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο». Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, σύμφωνα με τον σμήναρχο, η κινεζική αεροπορία πρέπει να ενισχύσει τις υποδομές της, που μεταξύ άλλων αφορούν εγκαταστάσεις ραντάρ και υποδομών συλλογής πληροφοριών.

Οι Νήσοι Σπράτλυ διεκδικούνται από το Μπρουνέι, την Κίνα, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ. Όλες οι χώρες εκτός από το Μπρουνέι έχουν καταλάβει κάποια από τα νησιά ή έχουν χτίσει υποδομές σε υφάλους και ξέρες να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους.


Επιμέλεια – Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: MailOnline, IHS

Tags: ΚΙΝΑΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

07/02/2026 - 15:50
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

07/02/2026 - 14:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

07/02/2026 - 13:29

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert