Sky Whale: Ένα αεροσκάφος απο το μέλλον!

Έχει τρία επίπεδα, κινητήρες τύπου Harrier και «σπάει» σε κομμάτια κατά τη διάρκεια της προσγείωσης – και επίσης μπορεί να είναι το μέλλον των αεροπορικών μας ταξιδιών.

Ονομάζεται Sky Whale – δηλαδή η Φάλαινα των Ουρανών, όνομα που παραπέμπει στο μέγεθος, αλλά και στο σχήμα του- το αεροπλάνο θα είναι μεγαλύτερο από ένα Airbus A380, θα μοιάζει με διαστημόπλοιο και εχει φτερά που… επισκευάζονται μόνα τους (self-healing wings).

Το αεροσκάφος διαχωρίζει του επιβάτες σε τρεις κατηγορίες, συνεπώς σε τρια διαφορετικά επίπεδα – μια συγχρονη εκδοχή του Τιτανικού με την ελπίδα βέβαια οτι δεν θα έχει και την τραγική του κατάληξη…!

To πρωτότυπο αεροσκάφος θα έχει άνοιγμα φτερών 88 μέτρα και καθίσματα για 755 επιβάτες! Θα χωρίζεται σε 3 ορόφους και κάθε ένας από αυτούς θα αποτελεί και μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς οι επιβαίνοντες θα έχουν εικονικής πραγματικότητας παράθυρα για διασκέδαση!

Σχεδιάστηκε από τον Ισπανό Oscar Viñals και θυμίζει κάτι ανάμεσα σε διαστημόπλοιο και… Transformers …παρά αεροσκάφος.

Ο Viñals, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Βαρκελώνη, δήλωσε ότι το Sky Whale θα κατασκευαστεί από νέα, προηγμένα υλικά.
Θα έχει προχωρημένης τεχνολογίας φτερά που θα τροφοδοτούνται με την βοήθεια ενός υβριδικού turbo-ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης, κατι που θα τα καθιστά πολύ πιο αποδοτικά από ότι ειναι σήμερα.

Το Sky Whale θα έχει επίσης διπλή άτρακτο, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πετάει περισσότερη ώρα χωρίς ανεφοδιασμό και επιπλέον θα έχει κάποια πολύ μικρά σημεία στα φτερά, απο όπου θα μπορεί να αντλεί ενέργεια από τον ήλιο. Σύμφωνα με τον Viñals, οι μηχανές θα μπορούν να έχουν κλίση έως και 45 μοίρες, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί να προσγειώνεται σε μικροσκοπικούς διαδρόμους παγκοσμίως.

Το αεροσκάφος σύμφωνα με τον Vinals είναι ένας συνδυασμός των σημερινών αεροσκαφών και με σχέδια αεροσκαφών του μέλλοντος. Ωστόσο ειναι ξεκάθαρο από τα σχέδια οτι το αεροσκάφος οχι μόνο παραπέμπει σε κάτι που προέρχεται από το μελλον αλλά και σε ήδη υπάρχοντα αεροσκάφη τύπου στελθ που ειναι ήδη σε χρήση. Γνωρίζοντας αυτό βέβαια ηταν αναμενόμενο οτι και η πολιτική αεροπορία θα άλλαζε κάποτε μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πουλί «σπάει» αεροσκάφος εν ώρα πτήσης – ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ: Παραλία με θέα αεροπλάνα που προσγειώνονται!