ΒΙΝΤΕΟ: Σοβιετικές φυλακές έγιναν ξενοδοχείο στην Λετονία!

Η φυλακή Καρόστα στην Λετονία χρησιμοποιήθηκε απο τους Ναζί και του Σοβιετικούς για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Εκατοντάδες κρατούμενοι εχουν πεθάνει στην φυλακή Καρόστα.
Σήμερα όμως η συγκεκριμένη φυλακή εχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο όπου μάλιστα οι καλεσμένοι υπογράφουν μια συμφωνία για να αντιμετωπίζονται σαν πραγματικοί κρατούμενοι!

Το «ξενοδοχείο» βρίσκεται στην πόλη Λιεπάγια και ειναι ενα απο τα τουριστικά αξιοθέατα της Λετονίας.

Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την ανατριχιαστική ιστορία των φυλακών, να επισκεφθούν το μουσείο που βρίσκεται εντώς του χώρου και να κλείσουν ακόμη και «κελι» για την διαμονή τους, ετσι ώστε να έχουν ολη την εμπειρία των παλιών φυλακών.

Φυσικα οι φυλακές στην Λετονία δεν ειναι οι μόνες που έγιναν ξενοδοχείο στον κόσμο ωστόσο αυτο που τις κάνει και διαφέρουν ειναι οτι στην Καρόστα μπορεί ο επισκέπτης να ξαναβιώσει τις κομμουνιστικές συνθήκες του παρελθόντος.

Αυτο απο μόνο του σημαίνει οτι οι «διακοπές» των καλεσμένων δεν ειναι ακριβώς αυτο που θα αποκαλούσαμε «χαλαρες» καθώς ο καλεσμένος αφου υπογράψει την συμφωνία πρέπει να κοιμάται σ ‘ ενα παλίο στρώμα, να τρώει φαγητό φυλακής – το οποίο σερβίρεται μεσα απο τις μπάρες του κελιού του – να ανέχεται το βρίσιμο των «φρουρών» και βεβαίως να ακολουθέι διαταγές.

Εαν δεν κάνει ο,τι πρέπει, ο «κρατουμενος» τιμωρείται με σκληρές σωματικές ασκήσεις και με γενική καθαριότητα της «φυλακής»

Η ιστοσελίδα της «φυλακής» υπενθυμίζει τους κρατουμενους οτι αυτη η εμπειρία μπορει να θεωρηθεί βάναυση απο πολλούς αλλα αυτο, αφου υπογράψουν την συμφωνία, ειναι προσωπική τους επιλογή .

Εαν βέβαια δεν φύγουν απο τις «διακοπές» τους λόγω της συμπεριφοράς του προσωπικού τοτε σίγουρα θα φύγουν τρέχοντας οταν ακούσουν τις ιστορίες – κυρίως παραφυσικής δραστηριότητας – που θα τους διηγηθούν οι «φύλακες» κατα την διάρκεια της παραμονής τους.
Εαν τα φαντάσματα υπάρχουν ή αν πιστευετε οτι υπάρχουν τότε οι φυλακές Καρόστα ειναι ίσως ενα απο τα πιο στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη που ειναι ανοιχτά στο κοινό.
Αρχικά οι φυλακές που κατασκευάστηκαν το 1900 λειτουργουσαν ως ιατρείο. Κατα την διάρκεια του Δευτερου Παγκοσμιου Πολέμου οι Ναζι καταδίκασαν σε θάνατο Λετωνους λιποτάκτες που αργότερα εξετέλεσαν στην αυλή των φυλακών.

Ενα μήνυμα πάνω απο την πόρτα του κελιού απόμονωσης δίνει ακρίβως τις συνθήκες της φυλακής «Εξοδος απο την Κόλαση» γραφει το μήνυμα.
Απολάυστε την διαμονή σας λοιπόν!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΒΙΝΤΕΟ: Το μυστικό καταφύγιο του Στάλιν

ΚΟΥΡΣΚ: Η μεγαλύτερη αρματομαχία όλων των εποχών! Έγχρωμα πλάνα!

Γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση.Κινηματογραφικό υλικό της εποχής