Σολεντάρ: «Οι μαχητές που αντιστέκονται κέρδισαν πολύτιμο χρόνο, τους ευχαριστώ», λέει ο Ζελένσκι [vid]

Ειδική αναφορά στους στρατιώτες που αντιστέκονται στις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι ρωσικές δυνάμεις στην πόλη Σολεντάρ, έκανε απόψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τον πολύτιμο χρόνο που έχουν κερδίσει.

Στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε «ευχαριστώ τους στρατιώτες μας που προστατεύουν το Μπαχμούτ (…) και τους μαχητές στο Σολεντάρ που αντιστέκονται σε νέες, ακόμη πιο βίαιες επιθέσεις από τους εισβολείς».

«Μπαχμούτ και Σολεντάρ, Κρεμίνα και Σβάτοβε… Η μάχη για το Ντονμπάς συνεχίζεται.

Και παρόλο που οι εισβολείς έχουν επικεντρώσει τώρα τις μεγαλύτερες προσπάθειές τους στο Σολεντάρ, το αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και μακράς μάχης θα είναι η απελευθέρωση ολόκληρου του Ντονμπάς», είπε ο Ζελένσκι.

«Ευχαριστώ όλους τους πολεμιστές μας που υπερασπίζονται το Μπαχμούτ μας και επιδεικνύουν τη μέγιστη ανθεκτικότητα! Ευχαριστώ όλους τους πολεμιστές στο Σολεντάρ που αντέχουν σε νέες και ακόμη πιο σκληρές επιθέσεις των κατακτητών! Είναι εξαιρετικά δύσκολο – δεν έχει απομείνει σχεδόν κανένας ολόκληρος τοίχος… Λόγω της αντοχής των πολεμιστών μας εκεί, στο Σολεντάρ, έχουμε κερδίσει επιπλέον χρόνο και επιπλέον δύναμη για την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης είχαν προειδοποιήσει πρόσφατα ότι η Μόσχα σχεδίαζε νέα μεγάλη επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγές: Με πληροφορίες από AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ