OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν μαθητές που διαδήλωναν

01/08/2019 - 15:17
Σουδάν
Share on FacebookShare on Twitter

Υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού του Σουδάν ανακοίνωσε ότι η δύναμη ασφαλείας που έχει επιφορτιστεί με τη φρούρηση τράπεζας στην Ελ Ομπέιντ ευθύνεται για τον θάνατο μαθητών που διαδήλωναν στην πόλη αυτή νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SUNA.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στην Ελ Ομπέιντ, η οποία βρίσκεται 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χαρτούμ, τη Δευτέρα. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονταν τουλάχιστον 4 μαθητές.

Aυτοί έχασαν τη ζωή τους όταν οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν μαθητική διαδήλωση που γινόταν στην πόλη, σύμφωνα με γιατρούς που συνδέονται με την αντιπολίτευση.

Οι έφηβοι που σκοτώθηκαν διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε ψωμί και καύσιμα, σύμφωνα με κατοίκους της πόλης.

Το Σουδάν βρίσκεται σε πολιτική αναταραχή μετά την εκδίωξη από την εξουσία, έπειτα από μαζικές κινητοποιήσεις, του Όμαρ αλ Μπασίρ τον Απρίλιο.

«Η δύναμη που φρουρούσε τη Sudanese French Bank έριξε τα πραγματικά πυρά, τα οποία οδήγησαν στις λυπηρές απώλειες στην πολιτεία του Βορείου Κορντοφάν, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής ασφάλειας του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου αντιστράτηγος Τζάμαλ Άλντιν Όμαρ Ιμπραχίμ, ο οποίος ανέγνωσε ανακοίνωση του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το SUNA.

Οι φρουροί των τραπεζών είναι μια κυβερνητική δύναμη ασφαλείας.

Ο συνασπισμός αντιπολιτευόμενων ομάδων Δυνάμεις Ελευθερίας και Αλλαγής (FFC) κατηγόρησε τον στρατό και παραστρατιωτικές ομάδες ότι άνοιξαν πυρ κατά των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ωστόσο περιφερειακός κυβερνήτης είχε δηλώσει ότι κάποιοι που είχαν διεισδύσει στην ειρηνική διαδήλωση επιτέθηκαν σε υποκατάστημα τράπεζας και προσπάθησαν να επιτεθούν και σε άλλο.

Ο Ιμπραχίμ κατηγόρησε επίσης για τους θανάτους των μαθητών στην Ελ Ομπέιντ μια επιτροπή καθηγητών που συνδέεται με τη Σουδανική Ένωση Επαγγελματιών (SPA), η οποία αποτελεί σημαντική δύναμη που μετέχει στον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό FFC. Ορισμένα μέλη της επιτροπής αυτής είχαν παροτρύνει τους μαθητές να μην πάνε σχολείο και να κατέβουν στη διαδήλωση, σημείωσε ο Ιμπραχίμ σύμφωνα με το SUNA.

Μεσολαβητής της Αφρικανικής Ένωσης ζήτησε την Τετάρτη να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης άμεσα οι υπεύθυνοι για τους θανάτους των μαθητών.

H SPA, η οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα διαμαρτυρίας που οδήγησε στην ανατροπή του Μπασίρ, καταδίκασε το περιστατικό και ζήτησε να γίνουν σήμερα σε πανεθνικό επίπεδο διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο θάνατος των μαθητών προκάλεσε επίσης τη διακοπή των συνομιλιών που γίνονται μεταξύ της αντιπολίτευσης και του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών έχουν ωστόσο σημειώσει πρόοδο όσον αφορά δύσκολα σημεία των συνομιλιών που γίνονται για τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον στρατό σε μια πολιτική κυβέρνηση και αναμένεται η διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών εντός 48 ωρών, δήλωσε χθες Τετάρτη ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΠΕΙΣΟΔΙΑΣΟΥΔΑΝ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

19/12/2025 - 22:07
Βόρεια Μακεδονία
ΚΟΣΜΟΣ

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

19/12/2025 - 21:38
Βενεζουέλα - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

19/12/2025 - 20:46

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert