OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Ποιο ήταν το αίτημα του Ασάνζ που απέρριψε το δικαστήριο

30/05/2019 - 11:53
Ασάνζ
Share on FacebookShare on Twitter

Σουηδικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να αναβάλει την προγραμματισμένη συνεδρίασή του για να αποφασίσει για την ερήμην κράτηση του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στο πλαίσιο της έρευνας για τις κατηγορίες για βιασμό που έχουν διατυπωθεί εναντίον του, ανακοίνωσε δικηγόρος του.

Ο Σουηδός εισαγγελέας που ηγείται της έρευνας για την κατηγορία αυτή, την οποία ο Ασάνζ αρνείται, υπέβαλε αίτημα νωρίτερα τον Μάιο προκειμένου να κρατηθεί ο ιδρυτής του WikiLeaks μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση στις 3 Ιουνίου.

Ο Σουηδός δικηγόρος του Ασάνζ Περ Σάμουελσον δήλωσε στο Reuters ότι επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τον πελάτη του στη φυλακή Μπέλμαρς όπου κρατείται και στη συνέχεια ζήτησε την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας στο σουηδικό δικαστήριο.

«Ένας από τους λόγους είναι ότι η κατάσταση της υγείας του Ασάνζ την Παρασκευή ήταν τέτοια που δεν ήταν δυνατό να έχω μια κανονική συζήτηση μαζί του», εξήγησε.

«Δήλωσα ότι θα πρέπει να αναβληθεί μέχρι να έχω χρόνο να συναντηθώ μαζί του ξανά και να συζητήσω τα θέματα με ηρεμία. Δεν πρότεινα κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία και ζήτησα να αναβληθεί μέχρις ότου να είναι όλα έτοιμα, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να μην γίνει αυτό», συνέχισε ο Σάμουελσον.

Το δικαστήριο της Ουψάλα, όπου θα συζητηθεί η υπόθεση, δεν έχει σχολιάσει τις εξελίξεις.

Ποιο το χρονικό των δικαστικών υποθέσεων του Ασάνζ

Οι σουηδικές αρχές άνοιξαν ξανά την έρευνα για τις κατηγορίες βιασμού που έχουν διατυπωθεί εναντίον του Ασάνζ.

Αρχικά η έρευνα είχε ξεκινήσει το 2010, όμως εγκαταλείφθηκε το 2017 αφού ο ιδρυτής του WikiLeaks αναζήτησε καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ο Ασάνζ συνελήφθη στην πρεσβεία τον προηγούμενο μήνα έπειτα από επτά χρόνια, αφού οι αρχές του Ισημερινού ήραν την ασυλία που του είχαν προσφέρει.

Πλέον εκτίει ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων επειδή παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του.

Αν γίνει δεκτό το αίτημα του σουηδικού δικαστηρίου περί κράτησης του Ασάνζ, στη συνέχεια θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του και θα ανοίξει ο δρόμος για την έκδοσή του στη Σουηδία.

Εξάλλου και οι αμερικανικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks μετά την απαγγελία ακόμη 17 κατηγοριών για κατασκοπεία εναντίον του την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα βρετανικά δικαστήρια θα αποφασίσουν ποιο αίτημα έκδοσης προηγείται, με τον Βρετανό υπουργό Εσωτερικών να έχει τον τελευταίο λόγο.

Στο μεταξύ το WikiLeaks εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Ασάνζ μεταφέρθηκε στην νοσοκομειακή πτέρυγα της φυλακής Μπέλμαρς και εκφράζει τη «σοβαρή του ανησυχία» για την κατάσταση της υγείας του.

«Η υγεία του Ασάνζ είχε επιδεινωθεί σημαντικά έπειτα από επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού, υπό συνθήκες που αντίκεινται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε το WikiLeaks.

«Στη διάρκεια των επτά εβδομάδων που κρατείται στη (φυλακή) Μπέλμαρς η υγεία του συνεχίζει να επιδεινώνεται και έχει χάσει πάρα πολύ βάρος. Η απόφαση των αρχών των φυλακών να τον μετακινήσουν στη νοσοκομειακή πτέρυγα μιλά από μόνη της», προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ /Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΙΤΗΜΑΑΠΟΡΡΙΨΗΑΣΑΝΖΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΣΟΥΗΔΙΑ

Related Posts

Γκρόζνι
ΚΟΣΜΟΣ

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

05/12/2025 - 09:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

05/12/2025 - 08:56
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34

Διαβάστε Επίσης

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron - Οι 10 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Byron «έπνιξε» Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο - Βίντεο με τους ορμητικούς χειμάρρους

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert