Στα χέρια του Τραμπ οι κωδικοί για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ!

 
Ο Ντόναλντ Τραμπ ειναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, είτε σας αρέσει είτε όχι.  Ο άνθρωπος που εξοργίζεται με ένα tweet ειναι τώρα υπεύθυνος για τα πυρηνικά όπλα της Αμερικής!
Ειναι τόσο τρομακτικό το συγκεκριμένο σενάριο που το έθεσε κατά την διάρκεια της εκστρατείας της η Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ απο την πλευρά του εχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι θα χρησιμοποιoύσε τα πυρηνικά όπλα. Αλλά το ερώτημα παραμένει, πότε θα έχει στα χέρια του τους κωδικούς και πόσο εύκολο είναι να τους χρησιμοποιήσει;

Σύμφωνα με την Washington Post, ένα στρατιωτικό ακολουθος είναι πάντα δίπλα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ μεταφέροντας ένα χαρτοφύλακα γνωστό ως «πυρηνική μπάλα»(nuclear football).

Ο χαρτoφύλακας περιέχει ένα βιβλίο γνωστό ως «μπισκότο»(biscuit), το οποίο περιέχει μια λίστα στόχων, μια λίστα με ασφαλείς τοποθεσίες όπου μπορεί να μεταφερθεί ο πρόεδρος, οδηγίες για τη χρήση του συστήματος μετάδοσης έκτακτης ανάγκης και μια κάρτα 3 επί 5 ίντσες με τους κωδικούς ταυτόποιησης για τον πρόεδρο (για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του την στιγμή που πρέπει).
Ο Μπρούς Γ Μπλερ, ερευνητής στο Πρίνστον δήλωσε στο Bloomberg: «Η εξουσία του προέδρου είναι σαφής: Αυτός ή αυτή έχει την αποκλειστική εξουσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα”.

«Πριν από την έναρξη της στρατιωτικής ενέργειας, ο πρόεδρος συγκαλεί διάσκεψη με τη συμμτοχή των στρατιωτικών και πολιτικών του συμβούλων στην Ουάσινγκτον. Αν ταξιδεύει, ο Πρόεδρος επικοινωνεί μεσω είδικής γραμμής επικοινωνίας για περισσότερη ασφάλεια. Η διαβούλευση διαρκεί όσο επιθυμεί ο πρόεδρος, αλλά αν κατευθύνονται εχθρικοί πυραυλοι προς τις ΗΠΑ ο πρόεδρος πρέπει να διατάξει αντεπίθεση, η διαβούλευση μπορεί να διαρκέσει μόλις 30 δευτερόλεπτα. «
Στην περίπτωση αυτη ο Τράμπ θα χρησιμοποιήσει την κάρτα για να εξουσιοδοτήσει την ταυτότητά του και στη συνέχεια, θα διατάξει την εκτόξευση.

Θα σταλούν σε στρατιωτικούς που θα τους ελέγξουν ενάντι σφραγισμένων κώδικων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας – και τότε θα γίνει η εκτόξευση. Ο Pete Metzger ήταν ένα από τα πέντε αξιωματικούς που μετέφερε τον χαρτοφύλακα, για τη διάρκεια της προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν.
Ο ίδιος δήλωσε στο CNN πρόσφατα οτι αυτος έπρεπε να υποβληθεί σε “πολύ, πολύ εκτεταμένο έλεγχο.»

Ο Πρόεδρος όμως δεν έχει τέτοιους ελέγχους.

«Ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα της Αμερικής. Τελεία», δήλωσε ο Σύλλογος Arms Control Kingston Reif.

Η Αμερική έχει σήμερα περίπου 900 πυρηνικές κεφαλές που είναι γύρω στις 10 με 20 φορές πιο ισχυρές από ό, τι τα όπλα που κατέστρεψαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.