OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σταϊκούρας για επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι θα μείνουν εκτός στη δεύτερη φάση

25/04/2020 - 14:04
βρούτσης
Share on FacebookShare on Twitter

Με την καραντίνα να πηγαίνει πως… άρση και την οικονομία σιγά σιγά να «ξεκλειδώσει», ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε ποιοι θα μείνουν στη β’ φάση στήριξης της οικονομίας εκτός του επιδόματος των 800€. Παράλληλα, προανήγγειλε παράταση της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Κάποιοι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ στη δεύτερη φάση στήριξης της οικονομίας, είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο OPEN. Και διευκρίνισε ποιοι θα είναι αυτοί.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει δεύτερη δόση της ενίσχυσης των 800 ευρώ, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «σαφέστατα θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους των οποίων δεν έχει γίνει άρση της αναστολής σύμβασης». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «από Δευτέρα και μετά, ανάλογα και με τις ανακοινώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση, μπαίνουμε σε μία νέα φάση. Αυτό σημαίνει ότι ένα κομμάτι επιχειρηματιών θα ανοίξει και θα ζητήσει πίσω ένα κομμάτι ή το σύνολο του προσωπικού του. Όπου γίνει άρση αναστολής, δεν μπορεί το Δημόσιο να συνδράμει με 800 ευρώ, θα συνδράμει για το χρονικό διάστημα για το οποίο είναι σε αναστολή».

Σημείωσε ότι για 20.000 εργαζόμενους έχει γίνει ήδη άρση της αναστολής σύμβασης μετά από αίτημα των επιχειρηματιών, «για να είναι έτοιμοι να ανοίξουν ανάλογα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης». Ο αριθμός αυτών που θα εργαστούν εκ νέου, όμως, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει η πολιτεία για το πόσους εργαζόμενους θα μπορεί να αξιοποιεί κάθε επιχείρηση (σ.σ. για υγειονομικούς λόγους). Είναι πιθανόν για κάποιο χρονικό διάστημα να είναι λιγότεροι οι εργαζόμενοι, «και εκεί θα πρέπει να στηρίξει η πολιτεία τους εργαζόμενους που θα μείνουν στο σπίτι», δήλωσε.

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε παράταση στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται νομοθετική παρέμβαση, καθώς, όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, «αναγνωρίζουμε τη μείωση της κίνησης στα βενζινάδικα». Ωστόσο εκτίμησε παράλληλα, ότι οι πιέσεις που δέχεται ο κλάδος θα αρχίσουν να μειώνονται από την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, ανάλογα με τους κεντρικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο Χρήστος Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι το κριτήριο για ένταξη των επιχειρήσεων στον δεύτερο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» που θα γίνει μέσα στον Μάιο, θα είναι μία μεγάλη μείωση του τζίρου τους τον Απρίλιο. Κατέστησε επίσης σαφές, πως όσες επιχειρήσεις κατέγραψαν άνοδο τζίρου τον Μάρτιο τίθενται εκτός του α’ κύκλου της ενίσχυσης αυτής, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

Όπως είπε, στον α’ κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» υπέβαλαν αίτηση ένταξης 138.000 επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι «αξιολογούμε τα στοιχεία τους για να βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα έχει μέσα και τον μαθηματικό τύπο».

Η προστασία πρώτης κατοικίας

Για το καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, ο υπουργός Οικονομικών είπε «περιμένετε λίγες ημέρες, ούτως ή άλλως δεν έχει λήξει η προθεσμία». Πρόσθεσε δε, ότι «κάθε πράγμα πρέπει να γίνει στην ώρα του, έχουμε αποδείξει όμως ότι λειτουργούμε με κοινωνική ευαισθησία και αυτήν τη φορά αυτό θα αποδείξουμε. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στο τραπέζι, μου αρέσει να συναποφασίζουμε με τους θεσμούς, αλλά εκεί που βλέπουμε να υπάρχουν ενστάσεις, αντιδράσεις, ενεργούμε κατάλληλα. Αυτό κάναμε με τον ΕΝΦΙΑ, με τις 120 δόσεις, αυτό θα κάνουμε και με την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Κάλεσε, ωστόσο, τους «συμπατριώτες μας να συνεχίζουν να ρυθμίζουν τα δάνειά τους», αναφερόμενος σε 200.000 δάνεια που έχουν ρυθμιστεί. Είπε, παράλληλα, ότι «θα υπάρξει κάποια πρόνοια και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων» που έχουν πρόβλημα, προσθέτοντας πως «όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε σχετικές ανακοινώσεις».

Οι οίκοι αξιολόγησης

Όσον αφορά, τέλος, στις εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης που υποβάθμισαν τις προοπτικές (outlook) της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ότι «οι οίκοι αξιολόγησης μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβαθμίσει τη χώρα αλλά τις προοπτικές λόγω της κρίσης», καθώς «δεν μπορούν ούτε οι ειδικοί να προσδιορίσουν την έκταση του προβλήματος, την εύρεση κατάλληλου εμβολίου και την πιθανή επανάληψή του στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο μεταγενέστερα μέσα στη χρονιά».

Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό, οι εκθέσεις έχουν πολλά θετικά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αναφέρονται στη δυναμική που υπήρξε τον Φεβρουάριο, στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς και στον «ορθό τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας». Και εκτίμησε ότι η ύφεση στη χώρα θα κυμανθεί στο επίπεδο της πρόβλεψης της Κομισιόν για ύφεση 5%- 10% στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Tags: ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Related Posts

SDF
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

23/12/2025 - 19:49
Ουκρανία - Σιβέρσκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

23/12/2025 - 19:22
Τσέρνομπιλ
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικός σταθμός Τσέρνομπιλ: Δεν θα αντέξει νέο χτύπημα με Iskander ή ρωσικό drone, προειδοποιεί ο διευθυντής του

23/12/2025 - 17:14

Διαβάστε Επίσης

SAMP/T NG: Η Γαλλία θα στείλει το σύστημα αεράμυνας νέας γενιάς στην Ουκρανία – Θα αναπτυχθεί ήδη από το 2026

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

Skynex: H Ιταλία παρέλαβε το πρώτο σύστημα αεράμυνας από την Rheinmetall με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση των drones

Πυρηνικός σταθμός Τσέρνομπιλ: Δεν θα αντέξει νέο χτύπημα με Iskander ή ρωσικό drone, προειδοποιεί ο διευθυντής του

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι θα ονομάσει την κόρη της Πολυξένη - Αλεξάνδρα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Σμαράγδα Καρύδη: Οι μεγάλοι έρωτες που πέρασαν από τη ζωή της κι ο χωρισμός από τον Θοδωρή Αθερίδη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert