Στεφάνι στο Μνημείο Ελληνοϊταλικής Φιλίας στην Κέρκυρα κατέθεσε ο Σέρτζιο Ματταρέλα

Στο Μνημείο Πεσόντων Ιταλών της Μεραρχίας Acqui, τον περίμενε και μία Ιταλική Διμοιρία.

Onalert Newsroom
Στεφάνι στο Μνημείο Ελληνοϊταλικής Φιλίας στην Κέρκυρα κατέθεσε ο Σέρτζιο Ματταρέλα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στεφάνι στο Μνημείο Ελληνοϊταλικής Φιλίας, στον Κήπο του Λαού, στα Παλαιά Ανάκτορα στην Κέρκυρα, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλα.

Ο κ. Ματταρέλα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» της Κέρκυρας, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο που τον υποδέχθηκε στην Κεφαλονιά. Τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, υποδέχθηκαν οι Διοικητικές και Στρατιωτικές Αρχές του νησιού, ενώ αμέσως μετά μετέβη στο Μνημείο Πεσόντων Ιταλών της Μεραρχίας Acqui, όπου τον περίμενε και μία Ιταλική Διμοιρία.

Σε κλίμα συγκίνησης ο Σέρτζιο Ματταρέλα κατέθεσε στεφάνι στους πεσόντες, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Να σημειωθεί ότι τον περσινό Σεπτέμβριο, σε μία σεμνή τελετή που είχε πραγματοποιηθεί στο μνημείο των πεσόντων της Μεραρχίας Acqui στον Κήπο του Λαού, απέδωσε τιμή και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από την Ιταλική αντιπροσωπεία, αναχώρησε για τη Ρώμη, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν Ιταλοί, μόνιμοι κάτοικοι της Κέρκυρας, τον πλησίασαν έξω από το μνημείο της Ελληνοϊταλικής Φιλίας και του εξέφρασαν τη συγκίνηση τους για την επίσκεψή του στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου