Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

Ο Φρανσουά Ολάντ έφτασε στην Αθήνα στις 11:30 το πρωί. Στο αεροδρόμιο, το Γάλλο πρόεδρο υποδεχτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αν και υπό βροχή, οι δυο ηγέτες στάθηκαν χωρίς ομπρέλα για την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Το πρωτόκολλο για την επίσκεψη Ολάντ είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, τον περασμένο Οκτώβριο.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο αεροδρόμιο το απόγευμα, κάτι που δεν είχε κάνει με την Άνγκελα Μέρκελ (σ.σ. την καγκελάριο είχε συνοδεύσει στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος).

Μίνι άγημα με λίγους άνδρες θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φρανσουά Ολάντ.

Θα ακολουθήσει επίσημη συνάντηση. Από ελληνικής πλευράς θα μετέχουν οι: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης και Όλα Κεφαλογιάννη.
Στο γεύμα εργασίας που θα ακολουθήσει έχουν προσκληθεί και οι κυβερνητικοί εταίροι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Το πρόγραμμα Ολάντ στην Αθήνα

Στις 12.00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των δυο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Σαμαράς και Ολάντ θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις και θα ακολουθήσει γεύμα, με τη συμμετοχή και τον προέδρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Στις 15.00 ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 15.35 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο στη Γαλλική Πρεσβεία.

Στις 16.00, μαζί με τον πρωθυπουργό, θα συναντήσουν εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας στο ξενοδοχείο Hilton.

Η αναχώρηση του Φρανσουά Ολάντ για το Παρίσι είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 το απόγευμα.

newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλήθειες και ψέμματα για τις φρεγάτες Fremm

Τι λένε οι Γερμανοί μετα την επίσκεψη Μέρκελ!

«Τι θέλεις βρε κορίτσι μου»; Άρθρο για την επίσκεψη Μέρκελ