OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λευκό Οίκο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι – Η συνάντηση με τον Τραμπ και στο επίκεντρο οι Tomahawk

17/10/2025 - 20:29
Ζελένσκι - Τραμπ

REUTERS/Jonathan Ernst

Share on FacebookShare on Twitter

Για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται σήμερα, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025, τον Λευκό Οίκο για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Επίκεντρο της σημερινής συνάντησης είναι η προστασία των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών από τις ρωσικές επιθέσεις, ενόψει και του βαρύ χειμώνα, αλλά και η παράδοση από τις ΗΠΑ των πυραύλων cruise μεγάλου βεληνεκούς Tomahawk.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Τραμπ μίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια συνομιλία που κράτησε δύο ώρες και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στη Βουδαπέστη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει επανειλημμένα απογοητευμένος με τον Πούτιν, που συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η πρώτη επίσκεψη του Ζελένσκι κατά τη νέα θητεία Τραμπ στον Λευκό Οίκο ήταν επεισοδιακή, ενώ η δεύτερη ήταν η επίσκεψη «συμφιλίωσης» των δύο ηγετών.  Από τη σημερινή τρίτη συνάντηση, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν περιμένουν κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις, αλλά ούτε και την παράδοση των Tomahawk.

Τραμπ και Ζελένσκι έχουν συναντηθεί και μία τέταρτη φορά στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου.

U.S., October 17, 2025. REUTERS/Jonathan Ernst

Οι δηλώσεις πριν τη συνάντηση

Ο Τραμπ, υποδεχόμενος τον Ουκρανό πρόεδρο, δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να πείσει τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο.

Στις δηλώσεις των δύο ηγετών πριν τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ζελένσκι έναν πολύ «δυνατό ηγέτη, που έχει περάσει πολλά», και τόνισε ότι «θα σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο». Επανέλαβε ότι πιστεύει πως ο Πούτιν θέλει να σταματήσει ο πόλεμος και θα έχει επαφές μαζί του για να συζητήσουν διεξοδικά πως μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη.

«Ο Βίκτορ Όρμπαν θα φιλοξενήσει την συνάντησή μας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν… Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διπλή συνάντηση, θα είμαστε σε επαφή με τον πρόεδρο Ζελένσκι. Υπάρχει αρκετή ένταση μεταξύ των δύο προέδρων… Εμείς θα κατορθώσουμε να αισθανθούν όλοι άνετα. Ενδεχομένως να υπάρχουν ξεχωριστές συναντήσεις», συμπλήρωσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος από την μεριά του ευχαρίστησε τις ΗΠΑ και προσωπικά τον πρόεδρο Τραμπ για την βοήθεια στην Ουκρανία. Φυσικά, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την ενδυμασία του Ζελένσκι, το «μήλον της έριδος» της πρώτης επεισοδιακής τους συνάντησης.

Ο Ζελένσκι ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν θα κάνει παραχωρήσεις για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Πρώτα απ ‘όλα, νομίζω ότι πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε», λέει.

«Το δεύτερο σημείο, χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός. Ακόμα και τώρα, όπως βλέπετε στη Μέση Ανατολή, είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί κατάπαυση του πυρός».

Ο Ζελένσκι δηλώνει «έτοιμος να μιλήσει σε οποιαδήποτε μορφή». «Διμερής, τριμερής: δεν έχει σημασία. Μόνο ειρήνη. Αυτό είναι το σημαντικό».

Οι δύο ηγέτες διαβεβαίωσαν πως θα μιλήσουν για τους πυραύλους Tomahawk, ενώ ο Ζελένσκι τόνισε ότι αν η Ουκρανία τελικά τους αποκτήσει, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά σε στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι πρότεινε ότι η Ουκρανία μπορεί να παράσχει στις ΗΠΑ «χιλιάδες drones» εάν η Ουάσινγκτον επιτρέψει τη χρήση πυραύλων Tomahawk. «Γι’ αυτό μπορούμε να συνεργαστούμε, να ενισχύσουμε την αμερικανική παραγωγή», ανέφερε.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΗΠΑΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42
Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

25/03/2026 - 21:00
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

25/03/2026 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert