OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Στρατηγός Ζάκι: Στρατηγικής σημασίας η συμμαχία με Ελλάδα και Κύπρο

19/05/2021 - 19:51
Στρατηγός Ζάκι
Share on FacebookShare on Twitter

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργός ‘Αμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι συμμετείχε στην σημερινή Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Άμυνας μαζί με τον Έλληνα ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Κύπριο ΥΠΑΜ κ.Χαράλαμπο Πετρίδη, με τους οποίους καταδίκασαν τις προκλητικές μονομερείς τουρκικές ενέργειες σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος είπε ότι: «Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος μοιράζονται ιστορικούς δεσμούς και πολιτισμό, προάγουν τις αξίες της ασφάλειας, της σταθερότητας, της ανάπτυξης, του σεβασμού των διεθνών νόμων και συμβάσεων, και στοχεύουν στην επίτευξη της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας».

Μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Άμυνας Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία, οι τρεις υπουργοί Άμυνας παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του

«Α.Ε κ. Χαράλαμπε Πετρίδη, Υπουργέ ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Α.Ε κ. Νικόλαε Παναγιωτόπουλε, Υπουργέ Εθνικής ‘Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Κυρίες και Κύριοι, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Επιτρέψτε μου αρχικά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την εκτίμησή μου στην κυπριακή ηγεσία και στον Υπουργό ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την γενναιόδωρη πρόσκληση, και για τη φιλοξενία κατά τη διάρκεια των τριμερών συνομιλιών σε επίπεδο Υπουργών ‘Αμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου. Οι εν λόγω συνομιλίες έχουν πραγματοποιηθεί σε ατμόσφαιρα βούλησης και φιλίας, προκειμένου να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί η κοινή μας συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα και στον τομέα της ασφάλειας.

Αρχικά, εκφράσαμε την εκτίμησή μας για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των αντίστοιχων πολιτικών μας ηγεσιών, στη κατεύθυνση της δημιουργίας στενών, σταθερών και ανεπτυγμένων σχέσεων σε όλους τους τομείς, προς όφελος των λαών μας και για ενίσχυση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή μας.

Συζητήσαμε μεθόδους συντονισμού των προσπαθειών και των δυνατοτήτων μας, για αντιμετώπιση των κοινών απειλών και προκλήσεων, που αναδύονται από τη στρατηγική κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, και που αφορούν πρωτίστως, την τρομοκρατία, την παράνομη μετανάστευση, το λαθρεμπόριο όλων των τύπων και την ασφάλεια των κοινών μας συμφερόντων στη Μεσόγειο. Αξιολογήσαμε επίσης την πορεία της τριμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, καθώς και των βημάτων για την περαιτέρω ανάπτυξή της στο μέλλον.

Αξιολογήσαμε τη στρατηγική κατάσταση ασφαλείας και τα συμφέροντα των τριών χωρών, καθώς και τις σχετικές απαιτήσεις για αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας της κοινής συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας και άμυνας.

Τονίσαμε τη σημασία για συνεργασία και συντονισμό στους τομείς άμυνας και ασφάλειας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και της ανάγκης συχνών συναντήσεων μεταξύ των Υπουργών ‘Αμυνας, ως ένα ζωτικό μηχανισμό για την εξασφάλιση των κοινών μας στρατηγικών συμφερόντων.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι θερμά να έχετε πρόοδο και ευημερία στην Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και κάθε επιτυχία στην κοινή συνεργασία σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, μεταξύ των τριών χωρών μας, που μοιράζονται ιστορικούς δεσμούς και πολιτισμό, προάγουν τις αξίες της ασφάλειας, της σταθερότητας, της ανάπτυξης, του σεβασμού των διεθνών νόμων και συμβάσεων, και στοχεύουν στην επίτευξη της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας. Ειρήνη σε σας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες αρχείου

Tags: ΑΙΓΥΠΤΟΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΟΣΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΖΑΚΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ρωσικός στρατός
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

25/12/2025 - 21:05
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

25/12/2025 - 19:03
Βενεζουέλα - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

25/12/2025 - 18:17

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1991 το Ανώτατο Σοβιέτ, με ψήφισμα, ορίζει το τέλος της ΕΣΣΔ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: «Μου είπε σ' αγαπώ, θα μιλήσουμε όταν φτάσω» λέει ο σύντροφος της αεροσυνοδού Μαρίας Παππά

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Νάνσυ Αντωνίου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο: Το άλμπουμ του ταξιδιού τους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert