Συνάντηση Αντιπροέδρου των ΗΠΑ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία.

Το πρακτορείο «Ανατολή» μετέδωσε ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ξεκινάει απόψε το ταξίδι του και αφού περάσει από το Μαρόκο και την Ουκρανία, θα επισκεφτεί την Τουρκία, στις 21 Νοεμβρίου. Στην Κωνσταντινούπολη θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο θα έχει γεύμα εργασίας, τη δε επομένη, 22 Νοεμβρίου, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο κ. Μπάιντεν θα συνταθεί την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα συζητήσει για την αντιμετώπιση της οργάνωσης ISIL στο Ιράκ και τη Συρία, την ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα της Τουρκίας, την αποτροπή της «σφαγής» των ξένων και άλλα περιφερειακά θέματα. Επίσης, σύμφωνα με το «Ανατολή» τόνισε σε τηλεδιάσκεψη από τον Λευκό Οίκο ότι θα συζητήσει και το Κυπριακό με τους Τούρκους συνομιλητές του.

Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται, επίσης, να μιλήσει στη Σύνοδο για την Ενέργεια και την Οικονομία, που οργανώνεται από το «Atlantic Council» στην Κωνσταντινούπολη και κατόπιν θα παραβρεθεί στο Συνέδριο του «Δικτύου Σταθερότητας και Εποπτείας», ενός δικτύου 115 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπου θα συζητηθούν θέματα, όπως οι πιθανοί τρόποι προώθησης πολιτικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και η αναγκαιότητα διαχωρισμού των εξουσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου (2011), πηγή : Official White House / David Lienemann