Συρία: Πολύ σοβαρό ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης με χημικά όπλα

Σύμφωνα με το Ρωσικό  Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, τζιχαντιστές έχουν βρει πρόσβαση σε χημικά όπλα, που προηγουμένως βρίσκονταν υπό την κατοχή του Μετώπου Αλ-Νούσρα και μεταφέρθηκαν σε αποθήκη στο Χαλέπι.

Το Κέντρο ανέφερεότι μια ομάδα τζιχαντιστών επιτέθηκε στις θέσεις των μαχητών του Μετώπου Αλ-Νούσρα  στην πόλη al-Latamineh στο Βόρειο Χάμα, όπου και κατέσχεσαν  2 κυλίνδρους  χλωρίου,ενώ ακόμα ότι 6 τρομοκράτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις και οι τζιχαντιστές μετέφεραν τα φορτία χλωρίου  στο νότιο Χαλέπι.

Ο ιστότοπος της Sputnik στην αραβική γλώσσα μετέδωσε από  καλά πληροφορημένες πηγές ότι ορισμένοι άγνωστοι επιτιθέμενοι έπεσαν σε αποθήκη όπλων του Μετώπου Αλ-Νούσρα και έκλεψαν αρκετούς κυλίνδρους χλωρίου μετά τη θανάτωση τεσσάρων φρουρών.

Ανέφερε επίσης ότι στην  Idlib διεξάγεται μια κλιμακούμενη  διαμάχη μεταξύ των αντίπαλων τρομοκρατικών ομάδων τους τελευταίους μήνες.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι τρομοκράτες του Soqour al-Sham και άλλων συμμάχων του Tahrir al-Sham έχουν εμπλακεί σε νέες εντάσεις, προσθέτοντας ότι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το στρατιωτικό υλικό τους από την πόλη Jajanaz East of Ma’arat al-Nu’aman στο Jabal al-Zawiyeh στο Νότιο Idlib.

Πηγή: Farsnews