OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Άσαντ – Πούτιν στη Μόσχα

21/10/2015 - 13:46
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ μετέβη χθες βράδυ στη Μόσχα προκειμένου να ευχαριστήσει προσωπικά τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τη στρατιωτική υποστήριξή του, σε μια επίσκεψη-έκπληξη που υπογραμμίζει πώς η Ρωσία έχει γίνει ένας κύριος παίκτης στη Μέση Ανατολή.

Είναι το πρώτο ταξίδι του Άσαντ στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε η συριακή κρίση το 2011 και έρχεται τρεις εβδομάδες αφότου η Ρωσία ξεκίνησε μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον ισλαμιστών μαχητών στη Συρία που έχει ενισχύσει επίσης τις δυνάμεις του Άσαντ.
Το Κρεμλίνο κράτησε την επίσκεψη μυστική μέχρι σήμερα το πρωί που ανακοίνωσε τη συνάντηση μεταξύ των ανδρών στο Κρεμλίνο και έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο των δηλώσεων που έκαναν.

Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα η πρόοδος στο στρατιωτικό μέτωπο να συνοδευτεί από κινήσεις προς μια πολιτική επίλυση στη Συρία, ενισχύοντας τις ελπίδες της Δύσης ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει την αυξημένη επιρροή της στη Δαμασκό προκειμένου να πείσει τον Άσαντ να συνομιλήσει με τους αντιπάλους του.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση έκανε τη συνάντηση πρώτο θέμα, δείχνοντας τον Άσαντ με σκούρο κοστούμι να μιλάει στον Πούτιν δίπλα στον ρώσο υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας.

«Πρώτα απ΄όλα ήθελα να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στο σύνολο της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη βοήθεια που δίνουν στη Συρία», είπε ο Άσαντ στο Πούτιν, σύμφωνα με έγγραφο του Κρεμλίνου. »Αν δεν ήταν οι ενέργειές σας και οι αποφάσεις σας, η τρομοκρατία η οποία επεκτείνεται στην περιοχή θα είχε καταπιεί μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή και θα είχε διαδοθεί σε ακόμη μεγαλύτερη περιοχή».

Ο Άσαντ, που έμοιαζε χαλαρός, έδωσε έμφαση στο πώς η Ρωσία ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και επαίνεσε την πολιτική προσέγγιση της Μόσχας στη συριακή κρίση η οποία διασφάλισε όπως είπε ότι δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με «ένα περισσότερο τραγικό σενάριο».
Εντέλει, είπε, η επίλυση της κρίσης είναι πολιτική.
«Η τρομοκρατία είναι ένα πραγματικό εμπόδιο στην πολιτική επίλυση», είπε ο Άσαντ. «και βέβαια, όλος ο συριακός λαός θέλει να πάρει μέρος στην απόφαση για το μέλλον του κράτους τους και όχι μόνο της ηγεσίας».

Ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία είναι επίσης έτοιμη να βοηθήσει να βρεθεί μια πολιτική λύση στη Συρία και χαιρέτισε τον συριακό λαό γιατί αντιστάθηκε στους μαχητές «σχεδόν μόνος του», λέγοντας πως ο συριακός στρατός κατέγραψε πρόσφατα σημαντικές νίκες στο πεδίο της μάχης.
Είπε πως η Ρωσία ένιωσε υποχρεωμένη να δράσει στη Συρία λόγω της απειλής που έθεσαν στη δική της ασφάλεια οι ισλαμιστές μαχητές που πολεμούν εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ.
«Δυστυχώς στη συριακή επικράτεια βρίσκονται περίπου 4.000 άνθρωποι από την πρώην Σοβιετική Ένωση -τουλάχιστον- πολεμώντας εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων με όπλα στα χέρια τους», είπε ο Πούτιν. »Εμείς, εννοείται, δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να εμφανιστούν στη ρωσική επικράτεια αφού θα έχουν λάβει εμπειρία στο πεδίο της μάχης και θα έχουν υποστεί ιδεολογική καθοδήγηση».

Ο Πούτιν είπε πως θετικές εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο στη Συρία θα παράσχουν τη βάση για μια μακροπρόθεσμη πολιτική επίλυση, που θα εμπλέκει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες.
«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε όχι μόνο στον τομέα των στρατιωτικών ενεργειών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και στην πολιτική διαδικασία», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο. »Αυτό, βέβαια, θα είναι σε στενή επαφή με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις και με χώρες στην περιοχή που ενδιαφέρονται για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης», είπε ο Πούτιν.

Tags: ΑΣΑΝΤΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑ

Related Posts

drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

07/02/2026 - 15:50
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

07/02/2026 - 14:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

07/02/2026 - 13:29

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert