Συνελήφθη τρομοκράτης της Αλ Κάιντα στην Τουρκία

Μέλος της Αλ Κάιντα, που εξακριβώθηκε ότι ήταν στην Τουρκία, συνελήφθη με κοινή επιχείρηση της CIA, της ΜΙΤ και της τουρκικής Αστυνομίας και παραδόθηκε στην CIA .

Πρόκειται για τον Αμπντ Μπασέτ Abd Basset Azzouz, που ανήκε στα μέλη της Αλ Κάιντα που ήταν αρμόδια για τη δομή της οργάνωσης στην Αφρική. Ο Azzouz, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του NTV στην Τουρκία, καταζητείτο σε όλο τον κόσμο με την αιτιολογία ότι το 2012 σχεδίασε τη δολοφονία του Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο Azzouz είχε μπει στην Τουρκία με πλαστό διαβατήριο. Λέγεται ότι ο Azzouz είχε παίξει ρόλο στην εκπαίδευση και προετοιμασία εκατοντάδων στελεχών της Αλ Κάιντα

Η MIT και η Ασφάλεια διαπίστωσαν πως ο Azzouz μετέβη από την Κωνσταντινούπολη στη Γιάλοβα, όπου είχε νοικιάσει σπίτι και συστάθηκε ειδική ομάδα για τη σύλληψή του. Η ομάδα αυτή, στις 13 Νοεμβρίου, συνέλαβε τον Azzouz τη στιγμή που είχε βγει από το σπίτι του στη Γιάλοβα. Ο Azzouz, στις 24 Νοεμβρίου απελάθηκε αεροπορικώς στην Ιορδανία και παραδόθηκε στο αεροδρόμιο του Αμμάν στους αρμοδίους της CIA.