Συνετρίβη Ρωσικό στρατιωτικό εκπαιδευτικό L-39 – Αγωνία για τους δύο πιλότους

 Συνετρίβη στρατιωτικό αεριωθούμενο εκπαιδευτικό αεροσκάφος L-39 Albatros της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη θάλασσα του Αζόφ το απόγευμα της Πέμπτης. Έντονοι φόβοι ότι οι δύο αγνοούμενοι πιλότοι είναι νεκροί, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή περιοχή Krasnodar κατά τη διάρκεια μιας πτήσης εκπαίδευσης στις 17:00 περίπου ώρα Μόσχας την Πέμπτη. Η τεχνική αποτυχία είναι ένας πιθανός λόγος. Το αεροπλάνο δεν έφερε όπλα. Και οι δύο πιλότοι πιστεύεται ότι έχουν εκτοξευθεί. Σύμφωνα με την πηγή, το L-39 είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο ενός κέντρου επανεκπαίδευσης πιλότων ναυτικής αεροπορίας στο Yeysk.

«Ο θάνατος των δύο πιλότων δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, καθώς οι πιλότοι ή τα σώματα τους δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής», ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι είχε περάσει πάρα πολύς χρόνος από τη συντριβή του L-39 και οι πιθανότητες λιγοστεύουν για να είναι ζωντανοί οι δύο πιλότοι.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος L-39 Albatros αναπτύχθηκε στην Τσεχοσλοβακία. Πραγματοποίησε την πρώτη πτήση το 1968. Το 1972, επιλέχθηκε ως το κύριο εκπαιδευτικό αεροπλάνο για τους στρατιωτικούς πιλότους των κρατών-μελών του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Τα σχολεία πτήσης της Ρωσίας εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν ως το βασικό αεροπλάνο για να εκπαιδεύσουν νέους πιλότους.

Πηγή Tass