Συνετρίβη ελικόπτερο MH-60 Seahawk πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan

 Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, καθώς ελικόπτερο MH-60 Seahawk συνετρίβη στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, νωρίτερ σήμερα Παρασκευή (19.10.2018).

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη λίγο μετά την απογείωση στις 9 π.μ. (τοπική ώρα) την Παρασκευή, βρίσκεται υπό έρευνα, σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανικού ΠΝ.

«Όλοι οι τραυματίες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και παρακολουθούνται από το ιατρικό προσωπικό του Ronald Reagan», προσθέτει η ανακοίνωση. «Ενώ κάποια μέλη του προσωπικού θα μεταφερθούν στην ξηρά για ιατρικούς λόγους, κανένας από τους τραυματίες δεν κινδυνέυει».

Το αεροπλανοφόρο με έδρα τη Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας διεξήγαγε «επιχειρήσεις ρουτίνας» με την ομάδα κρούσης τους, όταν συνέβη το συμβάν, ανέφερε η ανακοίνωση.

Το USS Ronald Regan «παραμένει πλήρως επιχειρησιακά ικανό και έχει ξαναρχίσει πτήσεις», προσθέτει η ανακοίνωση. Το USS Ronald Reagan βρίσκεται στην περιοχή με σκοπό την ενίσχυση της σταθερότητας και ασφάλειας στον Ινδικό και στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πηγή Stripes