OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους στη Λιθουανία: «Δεν αποκλείεται μια τρομοκρατική επίθεση» λένε οι αρχές [vid]

25/11/2024 - 13:22
συντριβή

REUTERS/Andrius Sytas

Share on FacebookShare on Twitter

Μια τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να αποκλειστεί ως λόγος που οδήγησε στη συντριβή ενός φορτηγού αεροπλάνου νωρίτερα σήμερα (25.11.2024) κοντά στο αεροδρόμιο του Βίλνιους στην Λιθουανία, πρόσθεσε όμως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

«Αυτή είναι μία από τις εκδοχές που χρειάζεται να διερευνηθούν και να επαληθευθούν. Εξακολουθούμε να έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αρούντα Παουλάουσκας.

Η έρευνα στο σημείο της συντριβής, η συγκέντρωση στοιχείων, αντικειμένων και πληροφοριών μπορεί να απαιτήσει μια ολόκληρη εβδομάδα, διευκρίνισε ο Παουλάουσκας. «Οι απαντήσεις αυτές δεν θα έρθουν τόσο γρήγορα», πρόσθεσε.

CCTV of the DHL plane coming into land in Vilnius.

Originating from Leipzig & operated by swift air on behalf of DHL.

This follows the previous 2 self igniting incendiary devices which were found in Leipzig. pic.twitter.com/x9vt4JV9iI

— War Watch | 🇮🇱 | 🇺🇦 | (@WarTalk1) November 25, 2024

Ο επικεφαλής της λιθουανικής υπηρεσίας διάσωσης Ρενάτας Ποσέλα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, ολίσθησε σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων και τα συντρίμμια του έπεσαν πάνω σε κτίριο κατοικιών. Πρόκειται για ένα φορτηγό αεροπλάνο το οποίο πραγματοποιούσε πτήση για λογαριασμό της DHL και είχε απογειωθεί από τη Λειψία της ανατολικής Γερμανίας.

Η DHL ανακοίνωσε από τη Φρανκφούρτη πως το αεροπλάνο πραγματοποιούσε «προσγείωση έκτακτης ανάγκης» όταν συνετρίβη και είχε τέσσερις επιβαίνοντες και πως τα αίτια παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Το κτίριο, στο οποίο συνετρίβη, είχε δύο ορόφους και τέσσερα διαμερίσματα, ενώ ζούσαν σ’ αυτό τρεις οικογένειες. Και οι 12 ένοικοι είναι ασφαλείς, δήλωσε ο Ποσέλα. Η πυρκαγιά στο αεροπλάνο τέθηκε υπό έλεγχο.

Η εκπρόσωπος της λιθουανικής υπηρεσίας διάσωσης, μιλώντας στο λιθουανικό πρακτορείο ειδήσεων Elta, δήλωσε πως το αεροπλάνο καταστράφηκε εντελώς από τις φλόγες. Έξι πυροσβεστικά οχήματα και ένα βυτιοφόρο βρίσκονται επιτόπου, ενώ έχει δημιουργηθεί ένα συντονιστικό κέντρο.

Η μοιραία πτήση

Την πτήση διαχειριζόταν η αεροπορική εταιρεία SWIFT για λογαριασμό της DHL. Είχε αναχωρήσει από τη Λειψία της Γερμανίας και το αεροπλάνο συνετρίβη γύρω στις 05:30 (ώρα Ελλάδας), δήλωσε εκπρόσωπος του λιθουανικού Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην κατοικία επέζησαν, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι το αεροπλάνο ήταν ένα Boeing 737-400. Η αστυνομία δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 12 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την κατοικία που επλήγη από το αεροπλάνο. Υπηρεσίες διάσωσης δήλωσαν ότι το αεροπλάνο σύρθηκε τουλάχιστον 100 μέτρα στο έδαφος πριν συντριβεί στο κτίριο. Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων είπε ότι τα αίτια της συντριβής ερευνώνται.

Πυροσβέστες εθεάθησαν στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) να ρίχνουν νερό ενώ καπνός υψωνόταν από ένα κτίριο σε απόσταση περίπου 1,3 χιλιομέτρου βόρεια του διαδρόμου του αεροδρομίου στη λιθουανική πρωτεύουσα. Στην περιοχή υπάρχει εκτεταμένη παρουσία αστυνομικών και ασθενοφόρων ενώ έχουν αποκλειστεί μείζονες γειτονικές οδοί. Η πτήση είχε απογειωθεί στις 04:08 (ώρα Ελλάδας) από τη Λειψία, σύμφωνα με την υπηρεσία Flightradar24.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45

Διαβάστε Επίσης

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert