Συντριβή Il-76 στη Ρωσία: Νέα τροπή στην μυστηριώδη υπόθεση – Τι υποστηρίζει στέλεχος του Ουκρανικού ΥΠΑΜ [vid]

Νέα τροπή στην υπόθεση του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους Il-76 που συνετρίβη χθες 24/1/2024 στο Μπέλγκοροντ, δίνουν πιθανώς οι ισχυρισμοί στελέχους του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Συγκεκριμένα ο Andriy Yusov, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως στο μοιραίο Il-76 επρόκειτο να επιβιβαστούν Ρώσοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Ωστόσο – πάντα κατά τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας – οι αξιωματούχοι αυτοί έλαβαν εντολή από την FSB (την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας και «διάδοχο» της διαβόητης KGB) να μην επιβιβαστούν.

Κατά τον Yusov, η Ουκρανική Υπηρεσία Πληροφοριών έμαθε για την σχεδιαζόμενη επιβίβαση των αξιωματούχων μετά την συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους και όχι πριν.

Όμως ο Yusov έκανε ακόμη μία αποκάλυψη: πως παρά τους ισχυρισμούς της Μόσχας περί του αριθμού των θυμάτων (σσ η Ρωσία έχει πει πως στο Il-76 βρίσκονταν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου συν το πλήρωμα), μόνον πέντε πτώματα θυμάτων παραδόθηκαν στο νεκροτομείο του Μπέλγκοροντ.

Πρόσθεσε δε πως στα σωστικά συνεργεία δεν επετράπη να προσεγγίσουν στο σημείο της συντριβής.

Οι δηλώσεις του Yusov αντικρούουν πλήρως τους ισχυρισμούς της Ρωσίας, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κάποιον ανεξάρτητο φορέα.

Υπενθυμίζεται πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο σημερινό μήνυμά του προς του Ουκρανούς, γνωστοποίησε πως ζητά διεθνή έρευνα για την συντριβή του Il-76, καθώς – όπως είπε – η Ρωσία επιχειρεί να παίξει παιχνίδια με τους ομήρους.