Ζελένσκι: Ζητά διεθνή έρευνα για την συντριβή του Il-76 – Κατηγορεί τη Ρωσία για «παιχνίδια με τους ομήρους»

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παίζει με τις ζωές ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου.

Il-76

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για να διαλευκανθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους Il-76 που – σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας – παρέσυρε στον θάνατο τους 74 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 65 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παίζει με τις ζωές ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου.

«Αυτή τη στιγμή, η λέξη κλειδί είναι τα γεγονότα. Έλαβα αναφορές από τον Γενικό Διοικητή και το Γενικό Επιτελείο για τη χρήση της αεροπορίας μας. Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ξεκαθαρίζει την τύχη όλων των αιχμαλώτων πολέμου. Η Υπηρεσία Ασφαλείας διερευνά όλες τις συνθήκες. Έδωσα επίσης εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας να ενημερώσει τους εταίρους με βάση τις πληροφορίες που διαθέτει η Ουκρανία», ανέφερε ακόμη ο Ζελένσκι.

«Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι παίζουν με τις ζωές ουκρανών αιχμαλώτων», την αγωνία των αγαπημένων τους προσώπων και τα αισθήματα του λαού μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι κατέρριψε σκόπιμα το μεταγωγικό Il-76, επισημαίνοντας ότι στο αεροσκάφος που συνετρίβη στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ επέβαιναν Ουκρανοί οι οποίοι επρόκειτο να απελευθερωθούν στο πλαίσιο συμφωνίας για την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιράν - Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ στις προτάσεις της για το Ορμούζ και παράλληλα απειλεί να παραλύσει τα αεροδρόμια γειτονικών χωρών

«Αν γειτονικές χώρες συνεργαστούν με τις ΗΠΑ διακόπτοντας τις ιρανικές πτήσεις, η Τεχεράνη θα διασφαλίσει ότι τα αεροδρόμιά τους δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν», απειλεί το Ιράν