Συντριβή ρωσικού Airbus:»Το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα» λένε οι Ρώσοι!

Δήλωση αξιωματούχου της Ρωσικής Υπηρεσίας Αεροπορίας για την συντριβή του Airbus προκαλεί πολλά ερωτήματα και ανησυχίες.

Σύμφωνα μ΄ αυτή το ρωσικό Airbus που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά διαλύθηκε στον αέρα.Ο ίδιος αξιωματούχος συμπλήρωσε ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Η πιθανότητα να έχει καταρριφθεί δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει κάποια απόδειξη γι΄ αυτό.

 Αιγύπτιοι εμπειρογνώμονες έχουν ήδη ξεκινήσει να εξετάζουν τα περιεχόμενα των δυο μαύρων κουτιών του μοιραίου Airbus A321 της ρωσικής εταιρίας Kogalymavia, που συνετρίβη το Σάββατο (31.10.2015) βόρεια του όρους Σινά 23 λεπτά αφού είχε απογειωθεί από το Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. 224 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων τουλάχιστον 17 ήταν παιδιά.
Στην Αίγυπτο, εκτός από Ρώσους αξιωματούχους, βρίσκονται επίσης Γάλλοι και Γερμανοί εμπειρογνώμονες, όπως συμβαίνει πάντα όταν σε ένα αεροπορικό δυστύχημα εμπλέκεται ένα Airbus.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το τί συνέβη και το αεροπλάνο συνετρίβη. Μέσω Twitter, ομάδα τζιχαντιστών που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, υποστήριξε πως εκείνη έριξε το αεροπλάνο με ρουκέτες. Όμως σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, από τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία, το Airbus πετούσε στα 9.144 μέτρα. Σύμφωνα με στρατιωτικούς ειδικούς τους οποίους ρώτησε το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν διαθέτουν πυραύλους ικανούς για ένα τέτοιο πλήγμα.

Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να είχε τοποθετηθεί μια βόμβα στο αεροπλάνο ή την πιθανότητα να χτυπήθηκε από μια ρουκέτα ή έναν πύραυλο την ώρα που ενδεχομένως είχε κατέβει σε μικρότερο ύψος λόγω μιας τεχνικής βλάβης ή για άλλους λόγους μετά την απώλεια της επαφής μαζί του.
Οι ειδικοί σε θέματα αεροναυπηγικής παραμένουν επιφυλακτικοί κατά πόσο οι τζιχαντιστές μπορούσαν με ρουκέτες να πλήξουν το αεροσκάφος και να το καταρρίψουν. Θεωρούν πιθανότερες αιτίες της συντριβής μια τεχνική βλάβη ή την έκρηξη βόμβας που βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος.