Συντριβή V-22 Osprey: Εντοπίστηκαν ακόμη 5 σοροί του αμερικανικού πληρώματος στην δυτική Ιαπωνία

Οι σοροί πέντε ακόμη μελών του πληρώματος, εντοπίστηκαν μετά την συντριβή του αμερικανού αεροσκάφους V-22 Osprey στην δυτική Ιαπωνία την Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (AFSOC).

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε η σορός ενός μέλους του πληρώματος. Δύο μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων εντοπίστηκαν σήμερα, ανασύρθηκαν επιτυχώς αν και οι ταυτότητες τους πρέπει να επαληθευθούν, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το αεροσκάφος είχε συνολικά οκταμελές πλήρωμα.

«Κατά τη διάρκεια μιας συνδυασμένης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης ΗΠΑ-Ιαπωνίας στην περιοχή της Γιακουσίμα της Ιαπωνίας στις 4 Δεκεμβρίου 2023, ανακαλύφθηκαν σοροί και συντρίμμια από τη συντριβή του V-22 που συνέβη στις 29 Νοεμβρίου 2023», αναφέρει η ανακοίνωση της AFSOC.

Το Osprey έχει ιστορικό μηχανικών και λειτουργικών ζητημάτων και έχει εμπλακεί σε πολλά θανατηφόρα περιστατικά τα τελευταία 30 χρόνια. Η συντριβή της περασμένης εβδομάδας έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν  ενώ πετούσαν με ένα MV-22B Osprey κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην Αυστραλία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, CNN / Φωτογραφίες Reuters