OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: 51 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές ελικοπτέρων

14/02/2014 - 10:48
Share on FacebookShare on Twitter

Το συριακό καθεστώς πραγματοποίησε επιδρομές με ελικόπτερα σε περιοχές τις οποίες είχαν καταλάβει αντάρτες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 51 ανθρώπους, καθώς η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία στην πολιορκημένη πόλη Χομς, παρατάθηκε για 3 ημέρες.

Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι 38 πολίτες –συμπεριλαμβανομένης μιας 7μελούς οικογένειας- καθώς και 13 αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στο βόρειο Χαλέπι.

Περίπου 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, στις 22 Ιανουαρίου στ η Γενεύη δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ-Ραχμάν. Από τον περασμένο μήνα, οπότε και άρχισαν οι συνομιλίες, έχουν σκοτωθεί 4.989 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα. Ανέφερε ότι η περίοδος αυτή σημάδεψε την πιο βίαιη φάση των συγκρούσεων των τελευταίων τριών ετών.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης την Πέμπτη στην Ελβετία, ο συντονιστής και διεθνής διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Λάχνταρ Μπραχίμι, συναντήθηκε με διπλωμάτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση στους δημοσιογράφους, ο Μπραχίμι προειδοποίησε ότι η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί άμεσα, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να επιλύσουμε τα ζητήματα της βίας και της τρομοκρατίας αλλά ούτε και τη δημιουργία ενός μεταβατικού κυβερνητικού σώματος αυτή την εβδομάδα, ή την επόμενη ή τη μεθεπόμενη».

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν υποστηρίξει τις συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 130.000 άνθρωποι.

Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών ξεκίνησε τη Δευτέρα χωρίς όμως να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Κι ενώ η αντιπολίτευση ήταν έτοιμη να συζητήσει σχετικά με το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης, το καθεστώς επέμεινε ότι η καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» από ομάδες ανταρτών θα πρέπει να είναι στην κορυφή των συνομιλιών.

Στην κεντρική Χομς, την μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, μια εκεχειρία παρατάθηκε για τρεις ακόμα ημέρες, προκειμένου να επιτραπεί στους αμάχους να εγκαταλείψουν μία περιοχή πολιορκημένη από αντάρτες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από το Παρατηρητήριο.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Μάρτιν Νερσίσκι, δήλωσε ότι περίπου 1.370 άνθρωποι εκκενώθηκαν από την Παλιά Πόλης της Χομς, από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο 2.000 ακόμα παραμένουν στην περιοχή.

«Τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες και τα βασικά είδη υγιεινής παραδόθηκαν για συνολικά 2.500 ανθρώπους, τα οποία θα είναι αρκετά για τουλάχιστον ένα μήνα».

Ο Μπραχίμι χαιρέτησε την παρατεταμένη εκεχειρία και εξέφρασε την ελπίδα του να μπορούσε να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται υπό πολιορκία.

Tags: ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΜΠΡΑΧΙΜΙΟΗΕΣΥΡΙΑΣΥΡΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟΣ

Related Posts

Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13
πλοίο Aquila II
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

09/02/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

SCALP και Meteor: Η Ινδία σε προχωρημένες συζητήσεις με την Γαλλία για την αγορά πυραύλων αξίας 300 εκατ. ευρώ

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert