Συρία: Αυξάνονται οι στρατιωτικές απώλειες από τους χειρισμούς των ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι αναφορές για αμερικανικές ενέργειες στη Συρία που οδηγούν σε νέες απώλειες.

O εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Αρχιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ έκανε λόγο για «ανεύθυνες πράξεις των ΗΠΑ που κατέλαβαν παράνομα μεγάλο μέρος της Συρίας».

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε περιοχές της Συρίας που ελέγχουν οι ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε απώλειες μεταξύ ξένων στρατιωτών, αλλά και στις κουρδικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Αρχιστράτηγου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο αρχιστράτηγος τόνισε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και οι επιθέσεις εναντίον των κουρδικών δυνάμεων έχουν οδηγήσει στον θάνατο ή σε τραυματισμό 300 μέλη των κουρδικών δυνάμεων.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τοπικούς πληθυσμούς στις περιοχές μετά τον ποταμό Ευφράτη, αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν οδηγήσει σε νεκρούς ανάμεσα σε ξένες στρατιωτικές δυνάμεις», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Ρουκμπάν έχει δημιουργηθεί μια «καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση», ως αποτέλεσμα της αμερικανικής δράσης.

«Ως αποτέλεσμα των ανεύθυνων πράξεων των ΗΠΑ που κατέλαβαν παράνομα μεγάλο μέρος της Συρίας, μια καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση έχει διαμορφωθεί στον προσφυγικό καταυλισμό Ρουκμπάν.

Επίσης, οι αμερικανικές δυνάμεις, χωρίς να κρύβουν πλέον τη δράση τους, διενεργούν ανοιχτά έντονες εκπαιδεύσεις ένοπλων ομάδων του τοπικού πληθυσμού», δήλωσε ο Κονασένκγοφ.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε πολλές περιοχές της Συρίας, οι μαχητές εμπλέκονται στον σχεδιασμό προβοκατσιών που περιλαμβάνουν τη χρήση χημικών όπλων όπως το χλώριο.

«Επιπλέον, αντίστοιχες προβοκάτσιες έχουν σχεδιαστεί σε άλλες περιοχές της Συρίας. Μόνο χθες κάτοικοι στο Χαλέπι δέχτηκαν πληροφορίες σχετικά με προετοιμασίες τέτοιων προκλήσεων από μαχητές. Για να πραγματοποιηθούν, μέλη των Λευκών Κρανών έφτασαν στα χωριά Αζάζ, Μαρέα και Αλ Ράι με επαγγελματικό εξοπλισμό καταγραφής και με δοχεία που περιείχαν επικίνδυνες ουσίες, που εκτιμάται ότι ήταν χλώριο», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: Sputnik