Συρία: «Δύσκολη» μέρα για την Τουρκία – Απώλειες στρατιωτών της, ομοβροντίες από Συριακό Στρατό και Ρωσία

Ένας Τούρκος αξιωματικός των δυνάμεων που έχουν εισβάλλει στη Συρία σκοτώθηκε και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε πυραυλική επίθεση που στόχευσε ένα από τα ορμητήριά τους κοντά στην πόλη Μαρέα, βόρεια από το Χαλέπι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sana, επικαλούμενο τοπικές πηγές και μέσα ενημέρωσης, ένα στρατιωτικό όχημα που ανήκει τις τουρκικές δυνάμεις ανατινάχθηκε μετά από χτύπημα ρουκέτας, ενώ σταματούσε σε ένα από τα σημεία ελέγχου στην περιοχή της πόλης Mare’a.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι αρκετές επιθέσεις το βράδυ της Κυριακής στόχευαν θέσεις και τοποθεσίες που σταθμεύουν οι δυνάμεις που έχει εγκαταστήσει η Τουρκία στη Συρία – καθώς και οι μισθοφόροι σύμμαχοί τους – στην ύπαιθρο έξω από το Χαλέπι  και τους μισθοφόρους τρομοκρατικών οργανώσεων στην ύπαιθρο έξω από το Χαλέπι.

Πάντα κατά το Sana, οι τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους εξαπολύουν συχνά βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές κοντά στις πόλεις που καταλαμβάνουν στη Συρία και κυρίως γύρω από το Χαλέπι, όπου δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Εντωμεταξύ όπως μεταδίδει το ρωσικό avia, Τουρκικές θέσεις δέχονται ομοβροντία βομβαρδισμών από Κούρδους, αλλά και τον Στρατό της Συρίας.

Συγκεκριμένα οι τουρκικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν εναντίον Κουρδικού Απελευθερωτικού Στρατού της Αφρίν στη Συρία, όμως ο συριακός στρατός αντεπιτέθηκε χτυπώντας τις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων και των μαχητών που ελέγχονται από την τουρκική πλευρά.

«Ο συριακός στρατός παρείχε κάλυψη πυροβολικού για τις Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν και βομβάρδισε την περιοχή των τουρκικών θέσεων τις τελευταίες δύο ημέρες βόρεια από το Χαλέπι», ανέφερε αρθρογράφος του ενημερωτικού ιστότοπου Sana.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός που επισημαίνει το avia, ότι δηλαδή μαχητικά και βομβαρδιστικά των Ρωσικών Δυνάμεων χτύπησαν επανειλημμένα την περιοχή της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης «Κλαδί Ελιάς», προφανώς σκοπεύοντας να δείξουν στην Άγκυρα ότι η ρωσική πλευρά δεν σκοπεύει να συμβιβαστεί με την τουρκική κατοχή εδάφους της αραβικής δημοκρατίας της Συρίας.

Πηγές: sana.sy / avia.pro