OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έφοδος ανταρτών εναντίον νοσοκομείου

11/05/2015 - 09:29
Share on FacebookShare on Twitter

Σύροι αντάρτες και μαχητές της αλ Κάιντα εξαπέλυσαν νέα έφοδο χθες Κυριακή στο νοσοκομείο της Τζισρ αλ Σούγουρ, όπου πολιορκούν περίπου 250 στρατιώτες και αμάχους αφότου κατέλαβαν την πόλη αυτή της βορειοδυτικής Συρίας, πριν από δύο εβδομάδες, ανέφερε μια ΜΚΟ.

“Οι μαχητές επιτέθηκαν το πρωί στο νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιφέρεια της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ. Διείσδυσαν στο ένα από τα κτίρια και ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με τους στρατιώτες στο εσωτερικό του”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διείσδυση των ανταρτών στο συγκρότημα κατέστη δυνατή χάρη σε μια επίθεση με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά που έκαναν τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, στην περίμετρο του νοσοκομείου.
Ο Άμπντελ Ραχμάν έκανε λόγο περί 39 νεκρών μεταξύ των ανταρτών και “δεκάδων” στις τάξεις των δυνάμεων που είναι πιστές στο καθεστώς στις χθεσινές συγκρούσεις.

Ήταν η πρώτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες που οι αντάρτες κατάφεραν να μπουν στο χώρο του νοσοκομείου, όπου έχουν οχυρωθεί περίπου 250 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 150 καλά οπλισμένοι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων “ανώτερων αξιωματικών”, μέλη των οικογενειών τους, αλλά επίσης και “σημαντικοί δημόσιοι λειτουργοί της επαρχίας Ιντλίμπ”, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Τζισρ αλ Σούγουρ.

Η πόλη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μια χώρα που υποστηρίζει τους αντάρτες, αλλά επίσης κοντά στην επαρχία Λαττάκεια, που αποτελεί προπύργιο του καθεστώτος, έπεσε την 25η Απριλίου στα χέρια του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, και των συμμάχων της οργάνωσης αυτής στις τάξεις των ανταρτών.

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη πιστών στο καθεστώς παραστρατιωτικών, Σύρων και ξένων, διεξάγει επιχείρηση για τη διάσωση των ανθρώπων που βρίσκονται πολιορκημένοι στο νοσοκομείο. Οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν φθάσει σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από το νοσοκομείο αφότου εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση εναντίον της Τζισρ αλ Σούγουρ την περασμένη Τετάρτη.

Η συριακή Πολεμική Αεροπορία έχει πλήξει θέσεις γύρω από το νοσοκομείο και, σύμφωνα με το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, “δεκάδες τρομοκράτες” έχουν χάσει τη ζωή τους στις επιδρομές.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση χθες βράδυ, δύο Σύροι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις μάχες τραυματίστηκαν από πυρά “τρομοκρατών οι οποίοι στοχοθέτησαν” τους εργαζομένους του Τύπου.
Δεν είναι σαφές το πώς οι πολιορκημένοι στρατιώτες μέσα στο νοσοκομείο καταφέρουν να αντιστέκονται στις αλλεπάλληλες επιθέσεις των ανταρτών επί δύο εβδομάδες.

Το συριακό καθεστώς έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες μια σειρά στρατιωτικών ηττών, ιδίως την απώλεια της πόλης Ιντλίμπ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, καθώς και της Τζισρ αλ Σούγουρ, έπειτα από έναν χρόνο αλλεπάλληλων νικών των δυνάμεών του επί των ανταρτών που προσπαθούν να το ανατρέψουν από το 2011.

Tags: ΑΛ ΚΑΙΝΤΑΑΝΤΑΡΤΕΣΑΣΑΝΤΣΥΡΙΑ

Related Posts

Χαργκ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Εντοπίστηκε μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο, ανοιχτά της νήσου Χαργκ

09/05/2026 - 10:07
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι «επιτρέπει» στη Ρωσία να κάνει παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης και διέταξε τον ουκρανικό στρατό να μην επιτεθεί στην Κόκκινη Πλατεία

09/05/2026 - 09:58
Ισραήλ - Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων κατά στόχων της Χεζμπολάχ

09/05/2026 - 09:05

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Εντοπίστηκε μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο, ανοιχτά της νήσου Χαργκ

Ο Ζελένσκι «επιτρέπει» στη Ρωσία να κάνει παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης και διέταξε τον ουκρανικό στρατό να μην επιτεθεί στην Κόκκινη Πλατεία

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων κατά στόχων της Χεζμπολάχ

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

Απαντήσεις από το λογισμικό του drone που βρέθηκε στη Λευκάδα: Η έρευνα που θα ρίξει φως σε κατασκευαστή, πορεία και στόχους

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πιθανές βροχές στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1945 οι τελευταίοι υψηλόβαθμοι Ναζί του Βερολίνου παραδίδονται στις Σοβιετικές Δυνάμεις

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

Top News

Τρεις εμφανίσεις UFO στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στα αρχεία του Πενταγώνου - Όσα είδαν οι Αμερικανοί πιλότοι

Λευκάδα: Οι 4 πιθανοί στόχοι του θαλάσσιου drone - Στο «μικροσκόπιο» το λογισμικό του για την πορεία και τον κατασκευαστή του

Eurovision: Οι φορές που η Ελλάδα μπήκε στη «χρυσή» 5άδα του διαγωνισμού - Από την Έλενα Παπαρίζου, στον Σάκη Ρουβά και την Καλομοίρα

Metallica: Απόψε η μεγάλη συναυλία των θρύλων της metal στο ΟΑΚΑ – Όλες οι πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert