Συρία: Ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε και 3 τραυματίστηκαν σε επίθεση από τουρκικό drone [pics]

Ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα, το πρωί της Δευτέρας, και άλλοι 3 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με drone από την Τουρκία στη βόρεια Συρία.

Τουρκικοί βομβαρδισμοί έπληξαν ένα όχημα, το οποίο μετέφερε Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι εκτελούσαν τις καθορισμένες περιπολίες τους στην περιοχή, ανέφεραν κουρδικά μέσα ενημέρωσης.

Την Κυριακή παρατηρήθηκε έξαρση της βίας μεταξύ Κούρδων μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία, με αρκετούς νεκρούς στην κουρδική πλευρά.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον ρωσικό στρατό, τη συριακή κυβέρνηση ή τους Τούρκους αξιωματούχους σχετικά με τον αναφερόμενο βομβαρδισμό και τον θάνατο του Ρώσου στρατιώτη.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) με έδρα τη Βρετανία, ανέφερε ότι ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν τουρκικά στρατεύματα βομβάρδισαν έναν δρόμο που συνδέει τα χωριά Χέρμπελ με το Ουμ Χάους στην επαρχία Χαλέπι.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον 12 ύποπτα μέλη της κύριας συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG σκοτώθηκαν μετά από αντίποινα των τουρκικών δυνάμεων.

Ο Σιαμάντ Αλί, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων, δήλωσε στο Associated Press ότι τα τουρκικά στρατεύματα έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους στη βόρεια Συρία μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου στην Τουρκία.

Η Ρωσία εντάχθηκε στον πόλεμο στη Συρία το 2015, ξεκινώντας μια εναέρια εκστρατεία κατά των ένοπλων αντιπολιτευτικών δυνάμεων της Συρίας και έκτοτε βοηθάει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υπό τον πρόεδρο Άσαντ να αποκτήσουν τον έλεγχο μεγάλου μέρους της χώρας.

Με πληροφορίες από: The Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters