Στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, εξετάζει η Βρετανία

Η Μεγάλη Βρετανία εξετάζει ενδεχόμενο για  περιορισμένη στρατιωτική  επέμβαση στη Συρία. Αυτό δήλωσε σήμερα στο  BBC ο αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας της Μ.Βρετανίας στρατηγός σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς.
«Η ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμένη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα», επεσήμανε ο  στρατηγ’ος Ρίτσαρντς. Κατά τα λεγόμενά του μικρές ομάδες μπορούν να αποσταλούν στη χώρα ήδη τον ερχόμενο χειμώνα.Ο Βρετανός  στρατηγός  , δήλωσε, σύμφωνα με ανταπόκριση  του Press Association. ότι τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που συνέταξε, συμπεριλαμβάνουν  την «περιορισμένη» επέμβαση από τα βρετανικά στρατεύματα «στις περιοχές όπου παρεχόταν βοήθεια,» Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star βρετανικά  στρατεύματα της SAS και SBS  από το Ειδικό Σύνταγμα Αναγνώρισης είναι ήδη μέσα στη Συρία «για να βοηθήσουν τους αντάρτες δείχνοντας τους πώς να χρησιμοποιούν νέα όπλα και εκρηκτικές ύλες  και «εκπαιδεύουν τις επαναστατικές ομάδες δολοφονίας για να στοχεύσουν στον Πρόεδρο Assad και τους πολεμάρχους του.»
Να σημειωθεί ότι Μεγάλη Βρετανία ήταν στην πρώτη γραμμή της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από 30.000 ανθρώπων . Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις Βρετανοί κομάντος της SAS ήταν από τους πρώτους που είχαν μπεί στην Λιβύη από πριν από τους βομβαρδισμούς - μάλιστα λέγεται ότι πρίν είχαν περάσει από την Σούδα.