OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών μαχητικών του Ισραήλ στη Δαμασκό

15/02/2021 - 10:43
Συρία
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές στη Συρία, με τις απώλειες φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων να αυξάνονται  όπως αναφέρει νέα έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ κάνει λόγο για έξι τουλάχιστον επιβεβαιωμένους νεκρούς μαχητές.

Τουλάχιστον έξι ξένοι μαχητές πιστοί στο καθεστώς της Συρίας σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε πλήγματα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον αποθηκών όπλων κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισε «μεγάλο αριθμό πυραύλων, όμως πολλοί έπληξαν τους στόχους τους και προκάλεσαν ζημιές», σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση αυτή, η οποία εδρεύει στη Βρετανία. «Έξι μη Σύροι μαχητές σκοτώθηκαν». Σε ορισμένες από τις αποθήκες που επλήγησαν βρίσκονταν πύραυλοι.

Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

Αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές και πυραυλικά πλήγματα εναντίον θέσεων των δυνάμεων της Δαμασκού, του Ιράν και της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, μαύρων προβάτων για το Ισραήλ.

Στη Δαμασκό, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, κατηγόρησε «τον ισραηλινό εχθρό ότι διέπραξε επίθεση με ομοβροντίες πυραύλων (που εκτοξεύθηκαν) από τη κατεχόμενο τμήμα του συριακού (υψιπέδου του) Γκολάν και τη Γαλιλαία».

Σύμφωνα με τα συριακά κρατικά ΜΜΕ, «η πλειονότητα» των πυραύλων αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν «από τον συριακό στρατό». Στην Ιερουσαλήμ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να σχολιάσει» τις πληροφορίες αυτές.

Η στρατηγική ανάσχεσης του Ισραήλ και η Συρία

Το Ισραήλ, που πολύ σπάνια επιβεβαιώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στο έδαφος της Συρίας, δεν παύει να διατρανώνει ότι δεν θα επιτρέψει η χώρα αυτή να μετατραπεί σε αιχμή του δόρατος των ιρανικών δυνάμεων. Το 2020, έπληξε τουλάχιστον 50 στόχους, σύμφωνα με ετήσια έκθεση του ισραηλινού στρατού.

Στα μέσα Ιανουαρίου, σχεδόν 60 Σύροι στρατιώτες και παραστρατιωτικοί προσκείμενοι στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ σκοτώθηκαν σε επιδρομές που αποδόθηκαν στο Ισραήλ στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά).

Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση που έχει εξαπολύσει μέχρι σήμερα το Ισραήλ στη συριακή επικράτεια, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 387.000 ανθρώπους κι έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους αφότου ξέσπασε την άνοιξη του 2011, με έναυσμα την καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Η σύρραξη έγινε εξαιρετικά περίπλοκη στην πορεία των ετών, με την εμφάνιση πλειάδας ένοπλων οργανώσεων, την ανάμιξη ξένων δυνάμεων, την αύξηση της δύναμης παρατάξεων τζιχαντιστών.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ | Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗΙΣΡΑΗΛΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤΣΥΡΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

26/12/2025 - 12:49
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

26/12/2025 - 12:06
Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

26/12/2025 - 11:39

Διαβάστε Επίσης

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σκάφη τρίτων χωρών στην Οδησσό και στο Μικολάγιεφ

Kommersant: «Ο Πούτιν εξετάζει την ανταλλαγή εδαφών αλλά θέλει να κρατήσει όλο το Ντομπάς»

Η Καμπότζη καταγγέλλει βομβαρδισμούς της Ταϊλάνδης παρά τις συνομιλίες για νέα εκεχειρία

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: «Η ρήξη στο ζευγάρι είχε έρθει πριν από ένα χρόνο» - Το χρονικό της σύλληψης του γνωστού καλλιτέχνη

Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά

Σάκης Ρουβάς: Ο «Χριστουγεννιάτικος» χορός με την κόρη του στους ρυθμούς ενός Tik Tok trend

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και οι ευχές για «παιδική αθωότητα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert