Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες (21.09.2026) κοντά στο Χαλέπι στη βόρεια Συρία, την οποία ακολούθησε σειρά άλλων, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ.
«Ακούστηκε έκρηξη στην περιοχή αλ Αΐς, στο νότιο Χαλέπι», ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, προσθέτοντας πως «διενεργείται έρευνα για τη φύση του συμβάντος».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας στο Χαλέπι, τον Φάισαλ Μοχάμαντ Αλί, τον οποίο επικαλέστηκε το δημόσιο δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια, «οι εκρήξεις συνεχίζονται στην περιοχή αλ Αΐς, στο νότιο Χαλέπι, εμποδίζοντας την πρόσβαση των ασθενοφόρων και των ομάδων διασωστών» στον τομέα.
Αρκετές εκρήξεις είχαν ήδη καταγραφτεί αυτόν τον μήνα στη Συρία, που έζησε δεκατρία χρόνια εμφυλίου πολέμου που τερματίστηκε με την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ τον Δεκέμβριο του 2024.
Την Παρασκευή (18.09.2026), 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη από ακόμη απροσδιόριστη αιτία σε στρατιωτική εγκατάσταση στη Ντέιρ Εζούρ, σύμφωνα με τις de facto αρχές.
Την 9η Σεπτεμβρίου 2026, έκρηξη σε αποθήκη όπλων του υπουργείου Άμυνας σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 11 στην επαρχία Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
Στην ίδια περιοχή, δέκα ημέρες νωρίτερα, έκρηξη σε όχημα φορτωμένο πυρομαχικά είχε στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ




