OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο Άσαντ στρέφεται προς τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τις αμερικανικές κυρώσεις

07/09/2020 - 16:14
Συρία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε σήμερα πως θέλει να επεκτείνει τις οικονομικές και επιχειρηματικές συμφωνίες με τη Μόσχα, τον στενότερο σύμμαχό του, ώστε να μπορέσει η Συρία να αντεπεξέλθει στις οικονομικές κυρώσεις που αντιμετωπίζει.

Ο Άσαντ, ο οποίος έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια συνάντησής του στη Δαμασκό με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε πως θέλει να δει ρωσικές επενδύσεις σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας που είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν και πέτυχαν.

Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν σήμερα συνομιλίες στη Δαμασκό με τον Άσαντ, ενώ ο Σύρος ηγέτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια οικονομία σε κατάρρευση, η οποία απειλεί να υπονομεύσει τις στρατιωτικές επιτυχίες που είχε με τη βοήθεια της Μόσχας στη σύγκρουση που διαρκεί ήδη δέκα χρόνια στη Συρία.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφθασαν στη Συρία αφού η Μόσχα δήλωσε πως θα υποστηρίξει τη Δαμασκό που αντιμετωπίζει σκληρότερες αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες τιμωρούν ξένες εταιρείες που συναλλάσσονται με συριακές κυβερνητικές οντότητες.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στη συνάντηση των Ρώσων αξιωματούχων με τον Άσαντ.

Αξιωματούχοι από τη Συρία και τη Ρωσία έχουν δηλώσει πως οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να προωθήσουν τις εμπορικές σχέσεις και θα επανεξετάσουν προγράμματα για την ενέργεια και τα ορυχεία.

«Η Ρωσία γύρισε τα πράγματα υπέρ του Άσαντ και, καθώς το καθεστώς αντιμετωπίζει τώρα τις σοβαρότερες προκλήσεις του, η Μόσχα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από οποιαδήποτε άλλη φορά για να πιέσει περισσότερο τον Άσαντ», λέει ένας δυτικός διπλωμάτης που παρακολουθέι τη Συρία.

Μολονότι ο Άσαντ έχει πλέον ανακτήσει τα περισσότερα από τα εδάφη που είχε χάσει, η οικονομία βρίσκεται σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα πολλοί Σύροι να βρίσκονται στη φτώχεια, καθώς το συριακό νόμισμα έχει χάσει το 80% της αξίας του.

Η Ρωσία έχει επικρίνει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις που τέθηκαν σε εφαρμογή τον Ιούνιο. Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πως έχουν στόχο τα έσοδα της κυβέρνησης του Άσαντ και να τον ωθήσουν σε συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Η Συρία έχει τις ελπίδες της στη Ρωσία, τον μεγαλύτερο ξένο σύμμαχό της, για να την βοηθήσει να ενισχύσει την οικονομία της. Ο κύριος περιφερειακός σύμμαχος της Συρίας, το Ιράν, πασχίζει κι αυτός να αντιμετωπίσει έναν άλλο γύρο αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Χούσαμ Ταλέμπ, ένας σύρος φιλοκυβερνητικός αναλυτής, δήλωσε στη συριακή κρατική τηλεόραση πως η ρωσική επίσκεψη θα θυμώσει την Ουάσινγκτον, για την οποία είπε πως «μας πολεμάει στη διαβίωσή μας, επιβάλλοντας κυρώσεις για να μας στερήσει τον πλούτο μας».

Tags: ΑΣΑΝΤΗΠΑΚΥΡΩΣΕΙΣΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Μυστήριο» με δοκιμές πυραύλων σε διάφορες πόλεις, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με το Ισραήλ

22/12/2025 - 16:28
Κρασνοντάρ
ΚΟΣΜΟΣ

Κρασνοντάρ: Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου

22/12/2025 - 15:50
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Το πρόγραμμα των βαλλιστικών μας πυραύλων δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

22/12/2025 - 15:38

Διαβάστε Επίσης

Gripen: Η Σουηδία «τρέχει» την ενσωμάτωση των γερμανικών πυραύλων Taurus στα μαχητικά της

Ιράν: «Μυστήριο» με δοκιμές πυραύλων σε διάφορες πόλεις, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με το Ισραήλ

Πώς οι στρατοί ετοιμάζονται για μια σύγκρουση με τη Ρωσία

Su-57: Με νέο κινητήρα πέταξε για πρώτη φορά το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς της Ρωσίας

Κρασνοντάρ: Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου

Ιράν: «Το πρόγραμμα των βαλλιστικών μας πυραύλων δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

Ουκρανία: Οι ενεργειακές και ναυτιλιακές υποδομές της Οδησσού μπήκαν ξανά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων

Κίνα: «Σοβαρή παραβίαση» του διεθνούς δικαίου η κατάσχεση πλοίων της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ

Top News

Παύλος Κοντογιαννίδης: «Με σχολιάζουν που βάφω τα μαλλιά μου»

Λούβρο: Νέα στοιχεία για την κλοπή του αιώνα - Έκλεψαν πάνω από 8.000 διαμάντια, 200 μαργαριτάρια και δεκάδες σμαράγδια και ζαφείρια

Από τον Ιανουάριο τα πρώτα «ραβασάκια» για παραβάσεις που έπιασαν οι «έξυπνες» κάμερες - Πώς θα κάνετε ένταση

H Κίμπερλι Γκιλφόιλ πήγε ξανά να διασκεδάσει στον Κωνσταντίνο Αργυρό - Στο πλευρό της ο γιος της, Ρόναν Άντονι Βιλένσι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert