OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο λαός γιόρτασε την επέτειο της μάχης που ανέτρεψε τον Άσαντ με συνθήματα κατά του Ισραήλ

28/11/2025 - 20:21
Συρία

REUTERS/Yamaml Al Shaar

Share on FacebookShare on Twitter

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Δαμασκό, όπως και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη Συρία, κατήγγειλαν σήμερα (28.11.2025) τις φονικές ισραηλινές επιθέσεις στον νότο της χώρας, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που οργανώθηκαν για τον εορτασμό της πρώτης επετείου της έναρξης της μάχης που οδήγησε στην πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο μεταβατικός πρόεδρος Άχμεντ αλ Σάρα κάλεσε χθες βράδυ Πέμπτης (27.11.2025), τους Σύρους να τιμήσουν την έναρξη της επίθεσης του ισλαμιστικού συνασπισμού του οποίου ηγείτο, η οποία τον οδήγησε στις 8 Δεκεμβρίου 2024 στην εξουσία. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες μετά την αιματηρή ισραηλινή εισβολή στο χωριό Μπέιτ Τζιν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 13 ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές.

REUTERS/Yamaml Al Shaar

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, που επικαλείται το συριακό υπουργείο Εξωτερικών, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος «10 αμάχων» και 22 είναι οι τραυματίες μετά την ισραηλινή επίθεση στη Μπέιτ Τζιν, κοντά στα προσαρτημένα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Στη Δαμασκό, αλλά και στο Χαλέπι, στη Χομς και στη Χάμα (κεντρική Συρία), στη Λαττάκεια (δυτική), οι διαδηλωτές ύψωναν συριακές σημαίες και φώναζαν ισλαμιστικά συνθήματα, όπως και συνθήματα υπέρ του Σάρα, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

REUTERS/Yamaml Al Shaar

«Σταματήστε τις ισραηλινές επιθέσεις», «η Μπέιτ Τζιν μας κάνει περήφανους», έγραφαν τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα. «Αφού νικήσαμε τον Μπασάρ αλ Άσαντ, θα νικήσουμε και το Ισραήλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπατούμ Ιμαντεντίν, μια 29χρονη διαδηλώτρια στη Δαμασκό.

Στις 27 Νοεμβρίου 2024, ένας συνασπισμός ανταρτών εξαπέλυσε αστραπιαία επίθεση από το προπύργιό του στην Ιντλίμπ, παίρνοντας τον έλεγχο των μεγαλύτερων πόλεων της Συρίας, καταλαμβάνοντας τη μια μετά την άλλη, πριν φθάσει στη Δαμασκό, βάζοντας τέλος σε δεκαετίες κυριαρχίας της οικογένειας Άσαντ στη Συρία.

REUTERS/Yamaml Al Shaar

«Είμαι εδώ για να στηρίξω το κράτος του, που με αντιπροσωπεύει και αντιπροσωπεύει όλο τον συριακό λαό ανεξαιρέτως», δήλωσε ο Μπάσελ Αζίζιε, ένας τεχνικός που διαδήλωνε στη Δαμασκό. «Βγήκαμε στους δρόμους επίσης για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους μάρτυρες της ισραηλινής επίθεσης», πρόσθεσε.

Ο Αχμέντ αλ Σάρα είχε καλέσει τους Σύρους «να εκδηλώσουν τη χαρά τους» για την πρώτη επέτειο της πτώσης του Άσαντ και να «δείξουν την εθνική ενότητα» της Συρίας.

REUTERS/Yamaml Al Shaar

Οι συγκεντρώσεις στη Συρία πραγματοποιούνται λίγες ημέρες μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στις πόλεις που κατοικούνται κυρίως από Αλαουίτες, τη μειονότητα από την οποία προέρχεται και ο Άσαντ και η οποία αποτελεί στόχο επιθέσεων μετά την πτώση του. Ο πρόεδρος αλ Σάρα αναγνώρισε την Πέμπτη ότι οι διαδηλωτές αυτοί έχουν «νόμιμες αξιώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΑΧΜΕΝΤ ΑΛ ΣΑΡΑΙΣΡΑΗΛΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤΣΥΡΙΑ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ μέλη της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 2 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

16/12/2025 - 21:46
Πεσκόφ - Κρεμλίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις «δεν προμηνύει τίποτα καλό»

16/12/2025 - 20:23
Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μετά την καταδίκη πολιτικού για φιλορωσική προπαγάνδα επανεξετάζονται οι ξένες «παρεμβάσεις» στο πολιτικό σύστημα

16/12/2025 - 18:49

Διαβάστε Επίσης

Εποχή FDI για το Πολεμικό Ναυτικό: Η επιχειρησιακή ενσωμάτωση στον Στόλο της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ»

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις – Ασθενείς βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1915 οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο για να μπει η Ελλάδα στην Αντάντ

Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ μέλη της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 2 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Πέρασε από την Βουλή ο προϋπολογισμός του 2026 με 159 «ναι» και 136 «όχι»

Κρεμλίνο: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις «δεν προμηνύει τίποτα καλό»

FCAS: «Πολύ απίθανο» να συνεχίσει το πρόγραμμα των μαχητικών μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας

NH90 Sea Tiger: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο του ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου

Top News

Τσίπρας: «Όποιος εμμένει στο αριστερόμετρο και στα λάθη των άλλων, δεν έχει ψελλίσει τα δικά του λάθη»

Επιστροφή δύο ενοικίων σε εργαζόμενους στην επαρχία και επιδοτήσεις ανακαινίσεων κατοικιών έως 90%: Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα για τους πολίτες

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Αθήνα από τις 11 μέχρι τις 5: Κανονικά η λειτουργία των ΚΤΕΛ του ΟΑΣΑ

Νίκος Πλακιάς: Η Μαρία Καρυστιανού πλέον θα κρίνεται ως πολιτικός και όχι ως συγγενής

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert