Συρία: Ο ρωσικός στρατός δέχθηκε επίθεση κοντά στα τουρκικά σύνορα

Σύμφωνα με τη ρωσική διοίκηση υπεύθυνη για την εκεχειρία στη Συρία, εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κάτω από ρωσικό στρατιωτικό όχημα στην περιοχή Kobani κοντά στα τουρκικά σύνορα την Τρίτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι παρενόχλησαν το ρωσικό περίπολο κοντά στα τουρκικά σύνορα σήμερα το πρωί την ώρα που έκανε τη συνηθισμένη διαδρομή του. Όταν η ένταση αποκλιμακώθηκε και το κομβόι συνέχισε το δρόμο του σημειώθηκε έκρηξη που προκλήθηκε από μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από το όχημα.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες.

Η επίθεση της Τρίτης εναντίον του ρωσικού στρατού σηματοδότησε την πρώτη μετά από καιρό, με την ένταση στη Συρία να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Αλλαγή της διαδρομής

Νωρίτερα τον Μάιο, «για πρώτη φορά η κοινή περιπολία έφτασε έως την πόλη Έριχ της επαρχίας Ιντλίμπ. Η διαδρομή αυξήθηκε, φθάνοντας τα περίπου 15 χιλιόμετρα» είχε ανακοινώσει η ρωσική στρατιωτική διοίκηση αρμόδια για την εκεχειρία στην περιοχή.

Η περιπολία πραγματοποιείται στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Μ4 που συνδέει τις πόλεις Χαλέπι και Λαττάκεια. Από ρωσικής πλευράς συνήθως συμμετέχουν δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A και ένα τεθωρακισμένο όχημα τύπου Tigr, ενώ η περιπολία έγινε υπό την από αέρος παρακολούθηση drones των Αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Η μείωση της διαδρομής των κοινών περιπολιών έγινε μετά τις πρώτες περιπολίες, λόγω των κινδύνων που υπήρχαν για την ασφάλεια των περιπόλων από επιθέσεις ανταρτών, τους οποίους είχε επισημάνει η ρωσική πλευρά. Η τουρκική πλευρά απαντώντας τότε είχε δηλώσει ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα για να ενισχυθεί η ασφάλεια των περιπόλων, τα οποία θα επιτρέψουν την αύξηση της διαδρομής των κοινών περιπολιών.

Η πρώτη κοινή περιπολία πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου, με βάση τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών στις 5 Μαρτίου στην Μόσχα.

Πηγή: Αl Μasdar Νews