ΣΥΡΙΑ: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εμποδίσουν τη ρωσική λύση»

«Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να λάβουν μέρος στην επίλυση της αιματηρής κρίσης της Συρίας , η Ουάσιγκτον θα πρέπει να στηρίξει αυτές όσες ομάδες της αντιπολίτευσης συμμερίζονται τη στάση της Ρωσίας», υποστήριξε ο Πορτογάλος αναλυτής Bernardo Pires de Lima .
Μέχρι τώρα σχεδόν κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η στρατηγική της Ουάσιγκτον έναντι της Συρίας έχει αποτύχει , αφήνοντας τις ΗΠΑ και τη Δύση γενικότερα με περιορισμένα περιθώρια ελιγμών .

Στην πραγματικότητα , οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη , σύμφωνα με τον αναλυτή , έχουν μια μοναδική επιλογή σε σχέση με τη Συρία : πρέπει να στηρίξουν τις ομάδες της αντιπολίτευσης οι οποίες τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής εμπλοκής της Ρωσίας και των Κούρδων , ακόμη και αν αυτό εξοργίζει τη Σαουδική Αραβία και τη Τουρκία .

Ο Pires de Lima σημείωσε επίσης ότι η Δύση δεν μπορεί πλέον να δημιουργήσει εμπόδια στο δρόμο του Πούτιν . Η υπονόμευση της εκστρατεία της Ρωσίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων που προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς στη Συρία δεν είναι επίσης μια επιλογή . Αυτή η πορεία δράσης θα ήταν ηθικά απαράδεκτη για τη Δύση .

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι σε διάφορους βαθμούς και σε διαφορετικές περιστάσεις η Ρωσία , το Ιράν , οι Κούρδοι και η Κίνα θα παρέμβουν για να καλύψουν το κενό ασφαλείας στη Συρία , το οποίο δημιουργήθηκε από τη Δύση . Σε περίπτωση που είναι επιτυχής , η Μόσχα θα αυξήσει την επιρροή της στη Μέση Ανατολή , ενώ η “φήμη” της Ουάσιγκτον θα αμαυρωθεί .

Στα τέλη Σεπτεμβρίου , η Ρωσία ξεκίνησε μια πολυεθνική εναέρια εκστρατεία που σκοπό έχει να βοηθήσει τη Δαμασκό υπό την ηγεσία των δυνάμεων στον αγώνα τους κατά των εξτρεμιστών από το Ισλαμικό Κράτος , αλ – Nusra Front και άλλων ομάδων , οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν Συρίας τον Μπασάρ αλ- Άσαντ .

Οι προσπάθειες της Μόσχας μέχρι σήμερα στέφθηκαν με επιτυχία στη Συρία και σε ορισμένες χώρες σε όλη τη Μέση Ανατολή . Μερικοί λένε ότι η Ρωσία ήταν σε θέση να επιτύχει ό, τι οι ΗΠΑ απέτυχαν να κατορθώσουν μετά από μια βομβιστική εκστρατεία πολύμηνη , η οποία δεν έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση της Συρίας , σύμφωνα πάντα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: sputniknews.com