OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Συνεχίζεται ο μαζικός ξεριζωμός – 38.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί σε διάστημα πέντε ημερών

24/01/2020 - 16:41
Συρία
Share on FacebookShare on Twitter

Τουλάχιστον 38.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μέσα σε πέντε ημέρες στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, αναφερόμενος σε έναν τομέα που αποτέλεσε στόχο σχεδόν καθημερινών αεροπορικών επιδρομών του καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Τις τελευταίες ημέρες η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας και της Συρίας επικέντρωσαν τα πλήγματά τους στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και των ανταρτών, σύμφωνα με Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα Ηνωμένα Έθνη «ανησυχούν βαθιά για τους αυξανόμενους εκτοπισμούς στη βορειοδυτική Συρία, με «πληροφορίες να κάνουν λόγο σχεδόν καθημερινά για αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού στον τομέα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντέιβιντ Σουάνσον, εκπρόσωπος του Γραφείου συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (Ocha).

«Από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου, περισσότεροι από 38.000 εκτοπισμένοι έφυγαν, κυρίως από το δυτικό τμήμα του Χαλεπίου» προς άλλες περιοχές της επαρχίας ή τομείς της Ιντλίμπ, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση.

Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένες ζώνες των γειτονικών περιοχών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας κυριαρχούνται από τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία). Στην περιοχή βρίσκονται και άλλες οργανώσεις ανταρτών.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, 358.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη βορειοδυτική Συρία, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου και στην Ιντλίμπ, κυρίως σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Παρατηρητήριο προσδιορίζει τους δράστες των επιδρομών από τον τύπο του αεροπλάνου, το σημείο της επιδρομής, τα σχέδια πτήσης και τα χρησιμοποιούμενα πυρομαχικά. Από την πλευρά της η Μόσχα αρνείται ότι διενήργησε οποιαδήποτε «αποστολή μάχης».

Σήμερα η συριακή και η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισαν πολλά χωριά του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο προσώρας δεν κάνει λόγο για θύματα.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν έχει πει πως η κλιμάκωση μπορεί να προμηνύει μια επίθεση του καθεστώτος, που επιδιώκει να ασφαλίσει την πόλη Χαλέπι από την εμβέλεια των ρουκετών των τζιχαντιστών και των ανταρτών, αλλά και τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, με την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Η περιοχή της Ιντλίμπ ήταν το θέατρο επιχείρησης μεγάλου εύρους από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2019 που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 1.000 αμάχων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Η συριακή κυβέρνηση, που ελέγχει πλέον τουλάχιστον το 70% της χώρας, έχει πει ότι είναι αποφασισμένη να ανακτήσει το σύνολο του τομέα.

Tags: ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙΙΝΤΛΙΜΠΠΟΛΕΜΟΣΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert