OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί, μία ημέρα μετά το νέο λουτρό αίματος

13/11/2012 - 13:35
Share on FacebookShare on Twitter
Νέες φονικές μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες μαίνονταν σήμερα κοντά στην Δαμασκό και στη Ρας αλ Άιν, όπου οι αντάρτες κατέλαβαν πρόσφατα ένα φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τουλάχιστον 10 στρατιώτες και ένας αντάρτης σκοτώθηκαν στις μάχες στο χωριό Χάρμπου, στην ανατολική Γούτα, επαρχία η οποία γειτονεύει με την Δαμασκό, όπως κατέγραψε το Παρατηρητήριο, που διευκρίνισε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση σε δημόσια κτίρια.

Στην Νταράγια, 7 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, ένας αντάρτης σκοτώθηκε από άνδρες των τακτικών δυνάμεων όταν αντικαθεστωτικοί μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον οδοφραγμάτων του στρατού και ο στρατός απάντησε με ένα σφυροκόπημα του πυροβολικού, ανέφερε η ίδια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη χώρα.

Στην ίδια την Δαμασκό, τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες, περιλαμβανομένων τριών στην Τανταμόν, μια συνοικία στα νότια της πρωτεύουσας η οποία βομβαρδίζεται από το πυροβολικό, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σημαντικές ενισχύσεις του στρατού φτάνουν στην Τανταμόν. Οι στρατιώτες κάνουν έρευνες και συλλήψεις στη συνοικία κοντά στην Μιντάν, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο, που έκανε λόγο για μεγάλη ανάπτυξη και δυνάμεων των υπηρεσιών ασφαλείας στον τομέα αυτό.

Στη Ρας αλ Άιν, μια πόλη όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, στα σύνορα, στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, η αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν σφοδρά πυρά του πυροβολικού, ανέφερε η ίδια ΜΚΟ, διευκρινίζοντας πως ένας διοικητής των ανταρτών έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις με το στρατό.

Σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, ένα δίκτυο αντικαθεστωτικών σε όλη τη Συρία, δεκάδες στρατιωτικά οχήματα συγκεντρώνονταν στην πόλη που οι ένοπλες δυνάμεις επιδιώκουν να ανακτήσουν. Χθες η αεροπορία είχε βομβαρδίσει την Ρας αλ Άιν σκοτώνοντας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους οκτώ πολίτες και επτά αντάρτες, στην πλειοψηφία τους μαχητές του Ισλαμικού Μετώπου αλ Νούσρα.

Μάχες σημειώνονταν εξάλλου στις επαρχίες Ντεράα, Χομς, Ιντλίμπ και Χαλέπι, αλλά και στην Μπουκάμαλ, στα σύνορα με το Ιράκ.
Ακόμη ισχυρές εκρήξεις, η αιτία των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή ως τώρα, σημειώθηκαν στις πόλεις Χάμα, στην κεντρική Συρία, και Ράκα, στο βορρά, πάντα κατά την ΜΚΟ.

Χθες Δευτέρα, 151 άνθρωποι—61 πολίτες, 53 στρατιώτες και 37 αντάρτες—έχασαν τη ζωή τους στη βία στη Συρία, που μαίνεται από τον Μάρτιο του 2011, όταν είχε ξεσπάσει η λαϊκή εξέγερση που εξελίχθηκε σε ένοπλη σύρραξη με πάνω από 37.000 νεκρούς, κατά το Παρατηρητήριο.

Tags: ΝΕΚΡΟΙΣΥΡΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Καταρρίφθηκε ακόμη ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Ιράν

30/03/2026 - 17:25
Φινλανδία - drone
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Οπλισμένο ουκρανικό drone έπεσε στο έδαφός της – Το Κίεβο ζήτησε συγγνώμη

30/03/2026 - 17:20
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Δεν θα φύγει ο πρέσβης μας από τη Βηρυτό», που έχει κηρυχθεί ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από τον Λίβανο

30/03/2026 - 16:56

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Καταρρίφθηκε ακόμη ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Ιράν

Φινλανδία: Οπλισμένο ουκρανικό drone έπεσε στο έδαφός της – Το Κίεβο ζήτησε συγγνώμη

Ιράν: «Δεν θα φύγει ο πρέσβης μας από τη Βηρυτό», που έχει κηρυχθεί ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από τον Λίβανο

TB3 Bayraktar: Η Ιταλία αγοράζει τουρκικά UAV – Θα επιχειρούν από το αεροπλανοφόρο Cavour

Η Κομισιόν ενέκρινε πακέτο 1,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας

IDF: Έπληξε πανεπιστήμιο στην Τεχεράνη που διοικείται από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Δένδιας: «Η είσοδος της τεχνολογίας στην αμυντική βιομηχανία είναι σημαντική για την ύπαρξή μας» [vid]

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ: «Θα εξαφανίσουμε τις πετρελαιοπηγές τους και τη νήσο Χαργκ»

Top News

Καιρός - Καλλιάνος: Δύο τα χαμηλά βαρομετρικά που θα χτυπήσουν τις επόμενες ημέρες με καταιγίδες - Δείτε χάρτες

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός για πιθανή κουμπαριά με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Ακούω κάποια fake news»

«Πάρτι» στο Χ μετά την κλοπή 12 τόνων KitKat στην Ευρώπη

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ σε 4 συγγενείς θυμάτων των Τεμπών - Πρώτη καταδικαστική απόφαση για το Δημόσιο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert