ΣΥΡΙΑ: Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι οι αντικαθεστωτικοί χρησιμοποιούν χημικά

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι διατηρούν πολλές επιφυλάξεις όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων από τους αντάρτες στη Συρία, μετά τους σχετικούς ισχυρισμούς μέλους διερευνητικής επιτροπής του ΟΗΕ και τόνισαν ότι τυχόν χρήση των όπλων αυτών έχει πιθανότατα γίνει από το καθεστώς.
«Διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις όσον αφορά τους ισχυρισμούς ότι η αντιπολίτευση έχει κάνει χρήση χημικών όπλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεΐ. Θεωρούμε άκρως πιθανό, οιαδήποτε χρήση χημικών όπλων στη Συρία, να έχει γίνει από το καθεστώς».
Ο Κάρνεΐ αρνήθηκε να σχολιάσει το εάν το Ισραήλ ανέλαβε στρατιωτική δράση κατά της Συρίας το Σαββατοκύριακο, αλλά υπογράμμισε ότι η χώρα έχει το δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι στο ενδεχόμενο να πέσουν όπλα σε λάθος χέρια.
«Το Ισραήλ βεβαίως έχει το δικαίωμα να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ σύγχρονα όπλα και αυτή είναι μια ανησυχία που έχει το Ισραήλ εδώ και πολύ καιρό. Το ενδεχόμενο αυτό είναι απειλή για το Ισραήλ, το οποίο έχει το δικαίωμα να ενεργήσει για να εγγυθεί την κυριαρχία του», τόνισε ο αμερικανός εκπρόσωπος.