Ταλιμπάν: Πολιτική αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Μόσχα σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ

Αντιπροσωπεία του πολιτικού γραφείου του κινήματος των Ταλιμπάν (τρομοκρατική οργάνωση που είναι εκτός νόμου στην Ρωσική Ομοσπονδία- σ. Interfax) βρίσκεται στη Μόσχα, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο δική του πηγή, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο Αφγανιστάν παρατηρείται μια ταχεία επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας καθώς οι Ταλιμπάν μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια παρουσίας, προελαύνουν σε πολλές περιοχές απωθώντας τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ αυτή τη στιγμή οι Ταλιμπάν ελέγχουν περισσότερες από 100 περιοχές του Αφγανιστάν, ενώ ομάδες στρατιωτών των κυβερνητικών δυνάμεων υπό τις πιέσεις των δυνάμεων των Ταλιμπάν περνούν στο γειτονικό Τατζικιστάν, στο οποίο η Ρωσία έχει την μεγαλύτερη στρατιωτική της βάση στο εξωτερικό.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Αντάρτες κατέλαβαν χθες, Τετάρτη, σημαντικά κυβερνητικά κτίρια στην πόλη, περιλαμβανομένης της έδρας της αστυνομίας, στο πλαίσιο μιας προέλασης των Ταλιμπάν που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς οι ξένες δυνάμεις αποσύρονται από το Αφγανιστάν έπειτα από μια επέμβαση που διήρκεσε 20 χρόνια. «Η πόλη βρίσκεται και πάλι πλήρως υπό τον έλεγχό μας και διεξάγουμε επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν στα περίχωρα της πόλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Φαουάντ Αμάν.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως 69 μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε νέες επιχειρήσεις στις παρυφές της Καλά-ι-Νάου, η οποία είναι η πρώτη επαρχιακή πρωτεύουσα στην οποία εισέβαλαν οι ισλαμιστές αντάρτες κατά την τελευταία επίθεσή τους. Μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών τους, κατασχέθηκε επίσης από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ /  Reuters / Interfax | Φωτογραφία αρχείου Reuters