Ταυτοποιήθηκε ο Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από Ρώσους [pics]

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ο Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου που σκοτώθηκε από Ρώσους στρατιώτες, ταυτοποιήθηκε ως ο 40χρονος Tymofiy Shadura, καθώς φαίνεται ότι η αδερφή του τον αναγνώρισε στο αποκρουστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την εν ψυχρώ εκτέλεσή του. Επίσης έγινε γνωστό ότι ο ίδιος αιχμαλωτίστηκε από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά την διάρκεια μαχών στην πόλη Μπαχμούτ της περιφέρειας Ντονέτσκ.

Χθες, δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε αμέσως «viral» το αποκρουστικό βίντεο, στο οποίο ο ίδιος φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία» στους Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι αμέσως τον εκτελούν με βολές κατά ριπάς.

Η 30η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία έκανε ανάρτηση στο Facebook στην οποία αναφέρουν ότι: «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ο νεκρός Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου ήταν στρατιώτης της 30ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας με το όνομα Timofiy Mykolajovich Shadura. Ο ίδιος θεωρείται αγνοούμενος από τις 3 Φεβρουαρίου 2023 μετά από μάχη στην περιοχή της Μπαχμούτ. Προς το παρόν, το σώμα του στρατιώτη μας βρίσκεται στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη. Η τελική επιβεβαίωση για το άτομο θα εξακριβωθεί μετά την επιστροφή του σώματος και τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων».

Οι αντιδράσεις από την εκτέλεση

Μάλιστα, ο Ζελένσκι δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Θέλω να απαντήσουμε όλοι μαζί στα λόγια του, με ενότητα. Δόξα στον Ήρωα! Δόξα στους Ήρωες! Δόξα στην Ουκρανία!. Και θα βρούμε τους δολοφόνους. Λόγω της ενότητάς μας, λόγω της αποφασιστικότητάς μας, λόγω του γεγονότος ότι εκτιμούμε ολόκληρη την Ουκρανία και κάθε Ουκρανό, γνωρίζουμε ακριβώς την έκβαση αυτού του πολέμου. Η Ουκρανία δεν θα ξεχάσει το κατόρθωμα του καθενός που η ζωή του έδωσε ελευθερία στην Ουκρανία για πάντα».

Από την μεριά του, ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Nτμίτρο Κουλέμπα σχολίασε σε σχετική ανάρτηση που έκανε στο Twitter πως: «Φρικτό βίντεο όπου ένας αφοπλισμένος Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου εκτελείται από τις ρωσικές δυνάμεις απλώς και μόνο επειδή είπε «Δόξα στην Ουκρανία». Άλλη μια απόδειξη ότι αυτός ο πόλεμος είναι μια γενοκτονία. Επιβάλλεται ο Καρίμ Χαν (ο εισαγγελέας του ΔΠΔ) να ξεκινήσει αμέσως έρευνα για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου. Οι δράστες θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».