Τεχεράνη: Εκτέλεσαν με 5 σφαίρες αξιωματικό των Φρουρών της Επανάστασης – Σκληρές εικόνες

Ένα μέλος της δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη το απόγευμα της Κυριακής από άγνωστους δράστες, σύμφωνα με ιρανικές αναφορές.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν το δολοφονηθέν μέλος της Δύναμης Quds ως τον Hassan Sayad Khodayari και δήλωσαν ότι δρούσε στη Συρία.

Λίγο αργότερα σε ιρανικούς λογαριασμούς του Twitter έκαναν την εμφάνισή τους φωτογραφίες από το σημείο της εκτέλεσης, που έδειχναν τον Χονταγιάρι νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες πυροβόλησαν και σκότωσαν το μέλος της Δύναμης Κουντς μπροστά από το σπίτι του στην οδό Μουτζαχεντίν Ισλάμ στην ιρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με αναφορές. Οι ιρανικές αρχές αναζητούν τους δράστες.

Λίγο μετά τη δολοφονία, το IRGC ισχυρίστηκε ότι είχε συλλάβει ένα «δίκτυο τραμπούκων» που σχετίζεται με τη Μοσάντ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο επικεφαλής στρατιωτικός πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν Mohsen Fakhrizadeh δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη σε επίθεση που οι Ιρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ισραήλ.

Πηγή: Jerusalem Post