OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Τελεσίγραφο» Ομπάμα σε Πούτιν! Απελαύνει 35 Ρώσους διπλωμάτες!

29/12/2016 - 22:47
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα τη λήψη μιας σειράς μέτρων εναντίον της Ρωσίας λόγω της ανάμιξης που της προσάπτει η Ουάσινγκτον στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κυρίως με την κήρυξη ως «ανεπιθύμητων προσώπων» 35 ρώσων διπλωματών που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ανήκουν στις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι ΗΠΑ απελαύνουν 35 Ρώσους διπλωμάτες, ως αντίποινα για την φημολογούμενη «παρέμβαση» Ρώσων χάκερς στην εκλογική διαδικασία που έφερε την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

«Οι ενέργειες αυτές ακολουθούν επανειλημμένες κατ’ ιδίαν και δημόσιες προειδοποιήσεις μας προς τη ρωσική κυβέρνηση και αποτελούν μια απαραίτητη και προσήκουσα αντίδραση στην προσπάθεια να πληγούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, κατά παράβαση των καθιερωμένων διεθνών πρακτικών συμπεριφοράς», τόνισε ο Ομπάμα σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική προεδρία.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ NewsIt.gr

«Αυτές οι ενέργειες δεν θα αποτελέσουν το σύνολο της αντίδρασής μας στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας. Θα συνεχίζουμε να κάνουμε διάφορες ενέργειες σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας, ορισμένες από τις οποίες δεν θα δημοσιοποιηθούν», συμπλήρωσε ο Ομπάμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι μια έκθεση υπηρεσιών της κυβέρνησής του για τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου και για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις θα υποβληθεί στο Κογκρέσο τις προσεχείς ημέρες.

Ακόμη στην ανακοίνωση ο Ομπάμα καλεί τις «φίλες και σύμμαχες» χώρες των ΗΠΑ να «εργαστούν από κοινού για να αντιμετωπιστούν οι προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει τις διεθνείς πρακτικές και να παρέμβει στη δημοκρατική διαδικασία» σε διεθνές επίπεδο.
Ο Ομπάμα είχε διαμηνύσει ότι θα προχωρούσε σε αντίποινα για τις «κυβερνοεπιθέσεις» εναντίον των Δημοκρατικών, την ευθύνη για τις οποίες επέρριψε στη Ρωσία, και θεωρεί ότι έπαιξαν ρόλο στην εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ έχει πει ότι «δεν πιστεύει» τις κατηγορίες αυτές, τις οποίες η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει «απρεπείς». Αλλά είναι απομονωμένος ακόμη και στις τάξεις του δικού του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν, υποστήριξε ότι η Ρωσία «αποπειράται συνεχώς να υπονομεύσει» τα αμερικανικά συμφέροντα και πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα επιβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση.

«Αν και η σημερινή ενέργεια της κυβέρνησης είναι καθυστερημένη, είναι ένας προσήκων τρόπος για να τερματιστεί η αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων οκτώ ετών έναντι της Ρωσίας», υποστήριξε ο Ράιαν σε ανακοίνωσή του.

Ο Ράιαν έκανε επίσης λόγο για ένα «λαμπρό παράδειγμα της αναποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης που κατέστησε την Αμερική πιο αδύναμη στα μάτια του κόσμου».

Αντιδρώντας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σήμερα θα βλάψουν τη διαδικασία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων.

Σφοδρή απάντηση!

Η Ρωσία δεν έκατσε (φυσικά) με σταυρωμένα χέρια, αφού ο Κονσταντίν Καζάτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Και ήταν σκληρότατες. Ούτε λίγο ούτε πολύ λέει στον Ομπάμα πως έχει «τελειώσει» από Πρόεδρος των ΗΠΑ και δεν έχει καμιά δουλειά να… ανακατεύεται πλέον στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας!

«Η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει λόγο, ούτε πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να προχωρά σε τόσο δραστικά και καταστροφικά βήματα στις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία», έκρινε ο Καζάτσεφ.

Για να συνεχίσει με την απίστευτη -σε διπλωματικό επίπεδο- δήλωση: «Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για τη σκληρή έκφραση που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω παρά ως τον επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων»!

«Θα απαντήσουμε αναλόγως» λέει ο Πούτιν!

Λίγο αργότερα ήρθε και η πιο… επίσημη απάντηση, διά του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, λοιπόν, δήλωσε ότι ο νέος γύρος κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί μια εξέλιξη η οποία πλήττει τις διμερείς σχέσεις.

«Ο πρόεδρος Πούτιν θα δώσει εντολή να επιβληθούν «προσήκοντα» αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ είπε ακόμη ότι η Μόσχα αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους μέτρα καθώς η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδίδει την εξουσία σε τρεις εβδομάδες (σ.σ. δηλαδή ό, τι είπε ο Κονσταντίν Καζάτσεφ αλλά πιο… κομψά).

Tags: ΗΠΑΟΜΠΑΜΑΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα πολέμου με το Ιράν – Χτυπήθηκε το αρχηγείο του Ναυτικού των IRGC

16/03/2026 - 22:17
ΗΑΕ - Άμπου Ντάμπι
ΚΟΣΜΟΣ

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Φωτιά σε κοίτασμα πετρελαίου στο Άμπου Ντάμπι και εκρήξεις στη Βαγδάτη – Νέα ιρανική επίθεση στο Ισραήλ [vids]

16/03/2026 - 21:42
Πακιστάν - Αφγανιστάν
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν για φονικό πλήγμα στην Καμπούλ [vid]

16/03/2026 - 20:35

Διαβάστε Επίσης

C-27J Spartan: Time critical το πρόγραμμα FOS και εκσυγχρονισμού – Οι δύο πυλώνες αναγέννησης των μεταφορικών αεροσκαφών

Καιρός σήμερα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1948 υπογράφεται η Συμφωνία των Βρυξελλών – ο «προάγγελος» του NATO

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα πολέμου με το Ιράν – Χτυπήθηκε το αρχηγείο του Ναυτικού των IRGC

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Φωτιά σε κοίτασμα πετρελαίου στο Άμπου Ντάμπι και εκρήξεις στη Βαγδάτη – Νέα ιρανική επίθεση στο Ισραήλ [vids]

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν για φονικό πλήγμα στην Καμπούλ [vid]

Ιράκ: Έξι μαχητές της Χασντ αλ Σάαμπι σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα με τη Συρία – Η οργάνωση κατηγορεί το Ισραήλ

«Η ΕΕ δεν έχει καμία διάθεση να επεκτείνει την επιχείρηση Ασπίδες στα Στενά του Ορμούζ», λέει η Κάλας

Top News

Γιάννης Κολοκυθάς: Με τον πατέρα μου δεν έχω σχέση, με πλήγωσε πολύ

Άντζελα Δημητρίου: Η εξομολόγηση για τον γιο που έδωσε για υιοθεσία και ο λόγος που δεν τελείωσε το σχολείο

Το τέλος της 17 Νοέμβρη: Ο «κύριος Χ», ο Γιωτόπουλος και η διεθνής συνεργασία που οδήγησε στην εξάρθρωση της οργάνωσης

Η Κλέλια Ανδριολάτου στο πάρτι του Έλτον Τζον για τα Όσκαρ - Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράστηκε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert