«Θαλάσσιο τείχος» σχεδιάζει να φτιάξει η Ουκρανία!

Η Ουκρανία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο “τείχος” για την υπεράσπιση της ενάντια σε μια υποτιθέμενη επίθεση από τη Ρωσία.Και θα είναι ένα …θάλασσιο τείχος.

“Το Sea Wall”, όπως ονομάζεται το νέο σχέδιο, έχει ως στόχο να προστατεύσει το λιμάνι της Αζοφικής Θάλασσας της Μαριούπολης και έρχεται λίγο μετά σχέδιο που έχει ονομαστεί “Σινικό Τείχος της Ουκρανίας”, το οποίο όμως δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό εκπρόσωπο της υπηρεσίας συνόρων Oleh Slobodyan, το νέο σχέδιο προβλέπει την κατασκευή μιας σειράς εμποδίων κατά μήκος της ακτής, έγραψε το politnavigator.net.

“Το σχέδιο Sea Wall, που έγινε ήδη αποδεκτό απο την κυβέρνηση, θα αποτελείται απο μια σειρά οχυρώσεων για την παρακολούθηση της παράκτιας ζώνης και σε περίπτωση ναυτικής επίθεσης, θα συγκρατήσει τον εχθρό μέχρι την άφιξη των κύριων δυνάμεων μας. Θα κατασκευαστεί κατά μήκος της ακτής της Αζοφικής Θάλασσας «, δήλωσε ο Slobodyan.

Ούτε το κόστος του νέου σχεδίου ούτε η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έχουν γίνει ακόμα γνωστά σύμφωνα με το site politnavigator.net.

ΠΗΓΗ: sputniknews.com