OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ κατασκόπων στις ΗΠΑ: Συνελήφθη Κινέζος έφεδρος του Αμερικανικού Στρατού

26/09/2018 - 13:17
Share on FacebookShare on Twitter

 Ένας Κινέζος πολίτης συνελήφθη την Τρίτη (χθες) στο Σικάγο με την κατηγορία ότι εργαζόταν για έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών τον οποίο βοηθούσε να στρατολογήσει Αμερικανούς επιστήμονες και μηχανικούς, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι είχαν εργαστεί σε εταιρίες του κλάδου της Αμερικανικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Τζι Τσαοτσούν, 27 ετών, είχε έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2013 γα να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόι και το 2016 κατατάχθηκε στους Εφέδρους του Στρατού των ΗΠΑ.

Εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Σικάγο με την κατηγορία ότι δρούσε ως κατάσκοπος της κινεζικής κυβέρνησης.

Σε σημερινές δηλώσεις του στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ είπε πως «δεν έχει κάποιο σχόλιο» για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Τζι είχε φθάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Πεκίνο τον Αύγουστο του 2013 με σπουδαστική βίζα και απέκτησε πτυχίο Μάστερ ως ηλεκτρολόγος μηχανικός το 2015.

Μηνύματα που ερεύνησε το FBI έδειξαν πως τον Νοέμβριο του 2013, ο Τζι γνώρισε έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Επαρχίας Τζιανγκσού, που αναφέρεται στην καταγγελία ως «Αξιωματικός Πληροφοριών Α», από ένα άλλο πρόσωπο που αναγνωρίστηκε μόνο ως «Αξιωματικός Πληροφοριών Β».

Στη συνέχεια συναντήθηκαν πολλές φορές στην Κίνα και αρχικά ο αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών είχε πει στον Τζι πως ήταν καθηγητής κολεγίου, σύμφωνα με την καταγγελία και την ένορκη κατάθεση του FBI.

Ένταλμα έρευνας ενός λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εκτελέστηκε το 2015 έδειξε πως ο Τζι είχε στείλει φακέλους στον Αξιωματικό Πληροφοριών Α που περιείχαν πληροφορίες για οκτώ ανθρώπους με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και οι οκτώ ήταν Ταϊβανέζοι ή Κινέζοι που πήραν την αμερικανική υπηκοότητα και ζουν τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι όλοι απασχολούνταν σε, ή είχαν συνταξιοδοτηθεί από, θέσεις εργασίας στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα, και πως οι επτά από τους οκτώ είχαν εργαστεί εταιρίες του κλάδου της Αμερικανικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΗΠΑΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣΚΙΝΑ

Related Posts

Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν ζητά αλλαγές στη συνάντηση με τις ΗΠΑ – «Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά», λέει ο Λευκός Οίκος

03/02/2026 - 21:26
Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μετά τη Χασακέ, οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν και στην κουρδική πόλη Καμισλί

03/02/2026 - 20:44
drones - Πολωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

03/02/2026 - 20:11

Διαβάστε Επίσης

Λιμενικό: Το χρονικό της συμπλοκής στη Χίο με 15 νεκρούς – «Το σκάφος των διακινητών μας εμβόλισε, ανετράπη και βυθίστηκε»

Κλείνουν οι συμβάσεις για τις MEKO: Τα επόμενα βήματα για την αναβάθμιση των φρεγατών

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Καταιγίδες στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 εκτελείται από τους Γερμανούς ο αξιωματικός της αεροπορίας Κώστας Περρίκος

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

Συμπλοκή ανάμεσα σε Λιμενικό και διακινητές μεταναστών στη Χίο: 14 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Το Ιράν ζητά αλλαγές στη συνάντηση με τις ΗΠΑ – «Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά», λέει ο Λευκός Οίκος

Συρία: Μετά τη Χασακέ, οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν και στην κουρδική πόλη Καμισλί

Top News

Η Ιωάννα Τούνη έκλεισε έναν χρόνο σχέσης με τον Δημήτρη Σπυριδωνίδη και της χάρισε 365 τριαντάφυλλα

Αντώνης Σαμαράς: Το χάος είναι ο Μητσοτάκης γιατί δημιούργησε συνθήκες πολιτική αναρχίας

Στράτος Τζώρτζογλου: Η νέα εξομολόγηση για τον χωρισμό του, η Αμερική και τα δάκρυα του Γιώργου Λιάγκα

Ναταλία Λιονάκη: Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της - «Τρία χρόνια με κορόιδευε και ξαφνικά τηλεφωνικώς μου είπε "άντε γεια"»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert