OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με το «εξαφανισμένο» αεροσκάφος με 239 επιβάτες και πλήρωμα

08/03/2014 - 10:24
Share on FacebookShare on Twitter

Οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει συντριβεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν.

Ο Χισαμουντίν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο συνετρίβη στη θάλασσα νότια ενός βιετναμέζικου νησιού.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (…) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα», υπογράμμισε ο μαλαισιανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

«Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα ένας ναύαρχος από το Βιετνάμ είχε δηλώσει ότι το Μπόινγκ συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου.

Τώρα ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ ανασκεύασε τις δηλώσεις του και επεσήμανε ότι το αεροσκάφος «θα μπορούσε να έχει συντριβεί» στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα.

Εξάλλου ο ίδιος σημείωσε ότι τις πληροφορίες για την πιθανή τοποθεσία συντριβής του Μπόινγκ τις παρείχαν οι υπηρεσίες διάσωσης της Μαλαισίας.

Ο στρατός των Φιλιππίνων έστειλε τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος για να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνο.Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων και το αεροπλάνο ερευνούν την περιοχή ανοικτά της δυτικής επαρχίας Παλαουάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης Ραμόν Ζαγκάλα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Πίτερ Πολ Γκάλβες επεσήμανε ότι οι έρευνες διεξάγονται βάσει της «πιθανότητας/υπόθεσης ότι το αεροσκάφος παρέκκλινε της πορείας του».

Το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τα ξημερώματα 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας, όπως έχει ανακοινώσει η Malaysian Airlines.

Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στις 02:40 (του Σαββάτου τοπική ώρα, 20:40 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας)
«Λυπούμαστε βαθιά που χάσαμε κάθε επαφή με την πτήση MH370 η οποία αναχώρησε από την Κουλά Λουμπούρ στις 00:41 (του Σαββάτου, ώρα Μαλαισίας, 18:41 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) και κατευθυνόταν στο Πεκίνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άχμαντ Γιαχία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines. Το αεροσκάφος αναμενόταν να φτάσει στο Πεκίνο στις 6:30 της ίδιας ημέρας (00:30 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).

Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της έχει επισημάνει ότι το Μπόινγκ μετέφερε 227 επιβάτες, μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και 7 Αυστραλοί, καθώς και δύο βρέφη. Εξάλλου στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις αμερικανοί πολίτες, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός. Τα μέλη του πληρώματος ήταν 12.

Tags: BOEINGΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣΜΑΛΑΙΣΙΑ

Related Posts

Τιερί Μπρετόν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις σε Ευρωπαίους αξιωματούχους – Ο Μακρόν καταγγέλει μέτρα «εκφοβισμού»

24/12/2025 - 16:55
Ισραήλ - Χαμάς - Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Κατηγορεί την Χαμάς για παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα – Σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης

24/12/2025 - 15:38
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

24/12/2025 - 15:12

Διαβάστε Επίσης

Η ΕΕ ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις σε Ευρωπαίους αξιωματούχους – Ο Μακρόν καταγγέλει μέτρα «εκφοβισμού»

316 ΣΠΤΧ: Δημιουργείται δεύτερη μονάδα παραγωγής drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Θα έχει δυνατότητα κατασκευής 1.000 FPV τον μήνα

Προκλητικός Ερντογάν «απαντά» στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ: «Όποιες συμφωνίες και να γίνουν, δεν αλλάζει η πολιτική μας στην Μεσόγειο»

Ισραήλ: Κατηγορεί την Χαμάς για παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα – Σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Η πολιτική των ήρεμων νερών έδωσε χρόνο στην Ελλάδα να ανασυντάξει την άμυνά της»

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας

Συρία και Ρωσία συζήτησαν για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας – Στο προσκήνιο οι βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φορώντας υπέρλαμπρο φόρεμα ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα - «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Θρήνος για την Ελληνίδα αεροσυνοδό Μαρία Παππά - Πριν 2 μήνες ξεκίνησε να πετάει με το μοιραίο Falcon

Μαρία Καλάβρια: «Εννοείται ότι κάνω μπότοξ, υαλουρονικό δε βάζω, προτιμώ να κάνω ένα λίφτινγκ»

Γλυκές παραδόσεις: Oι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που αξίζει να δοκιμάσεις και φέτος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert