«Θρίλερ» στη Δυτική Όχθη: Η Παλαιστινιακή Αρχή διαψεύδει ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Αμπάς, λένε ισραηλινά ΜΜΕ

Ένα «θρίλερ» εκτυλίσσεται στη Δυτική Όχθη με την αναφερόμενη ως απόπειρα δολοφονίας κατά του ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής, του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το κονβόι που μετέφερε τον πρόεδρο Αμπάς στη Δυτική Όχθη, δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς, κατά την οποία ένας φρουρός έχασε τη ζωή του.

Ωστόσο, Ισραηλινά ΜΜΕ αμφισβητούν την επίθεση που δέχθηκε με πυροβολισμούς ο Μαχμούντ Αμπάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων λόγων ότι μεταδόθηκε και αναπαράχθηκε κυρίως από τουρκικά ΜΜΕ. Παράλληλα, υπάρχουν και αναφορές στα διεθνή μέσα ότι οι Παλαιστίνιοι διέψευσαν την είδηση.

Το τουρκικό πρακτορείο EHA Medya έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο, στο οποίο φέρεται να τραυματίζεται θανάσιμα ένας φρουρός του Αμπάς ενώ ακούγονται πυροβολισμοί κατά ριπάς.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση τα «Παιδιά του Abu Jandel», οι οποίοι έδωσαν 24ωρο τελεσίγραφο στον Παλαιστίνιο ηγέτη να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι σε πόλεμο με την ισραηλινή κατοχή, διαφορετικά θα κάνουν ανταρσία.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters