OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Θύματα» κυβερνοεπιθέσεων έχουν πέσει οι αντιφρονούντες και στελέχη των ΜΚΟ στην Αίγυπτο

06/03/2019 - 09:07
Share on FacebookShare on Twitter

Δεκάδες υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο έχουν γίνει στόχος ενός «κύματος κυβερνοεπιθέσεων» από την αρχή του 2019 και διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο» εξαιτίας της κρατικής καταστολής, καταγγέλλει σε έκθεσή της που δημοσιοποιεί σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

Από τον Ιανουάριο, τεχνικοί της Αμνηστίας ανέλυσαν «δεκάδες ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παραλήπτες υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφους και αιγυπτιακές ΜΚΟ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αμνηστία, που δεν διευκρινίζει ποιοι θεωρεί ότι είναι οι δράστες των επιθέσεων.

Οι τελευταίοι χρησιμοποιούν μια τεχνική παγίδευσης των στόχων τους, γνωστή ως OAuth Phishing, για να αποκτούν πρόσβαση στους προσωπικούς λογαριασμούς τους, τις επαφές τους, τα μηνύματα και τα ημερολόγια τους στο Διαδίκτυο, εξηγεί.

Οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται σε περιόδους πολιτικών εντάσεων, για παράδειγμα κατά την επέτειο της εξέγερσης του Ιανουαρίου του 2011, ή κατά την επίσκεψη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στα τέλη Ιανουαρίου, όταν μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αυτές οι ηλεκτρονικές επιθέσεις μοιάζουν να αποτελούν μέρος μιας αδιάπτωτης εκστρατείας για τον εκφοβισμό και τη φίμωση των επικριτών της αιγυπτιακής κυβέρνησης», έκρινε ο Ραμί Ραούφ, ειδικός για θέματα τεχνολογίας στη Διεθνή Αμνηστία.

«Αυτές οι τρομακτικές προσπάθειες να μπουν στο στόχαστρο στο Διαδίκτυο εγείρουν μια επιπρόσθετη απειλή για το ουσιώδες έργο τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πολλές ΜΚΟ καταγγέλλουν παραβιάσεις των ελευθεριών από το καθεστώς του αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2014. Το Κάιρο απορρίπτει τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει εγγράφονται στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού αγώνα.

Πάνω από 500 ιστότοποι έχουν αποκλειστεί στην Αίγυπτο, υπολογίζουν ΜΚΟ, που κατηγορούν τις αρχές ότι στοχοθετούν ειδικά τον ιστό, ύστατο εναπομείναντα χώρο ελεύθερης έκφρασης.

Τον Αύγουστο του 2018, ο πρόεδρος Σίσι προώθησε έναν αμφιλεγόμενο νόμο για τον «αγώνα εναντίον του κυβερνοεγκλήματος», που επιτρέπει τον αποκλεισμό κάθε ιστότοπου με περιεχόμενο που κρίνεται πως εγείρει «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο αρχηγός του κράτους προώθησε άλλον έναν νόμο, για τη ρύθμιση του Τύπου και των ΜΜΕ, που επιτρέπει την αναστολή λειτουργίας ή τον αποκλεισμό των ιστότοπων τους ή λογαριασμών τους, ιδίως για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Η συγκεκριμένη κατηγορία χρησιμοποιείται συχνά τα τελευταία χρόνια στην Αίγυπτο για να καταδικάζονται ή να φυλακίζονται ακτιβιστές, δημοσιογράφοι ή συγγραφείς σάτιρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΙΓΥΠΤΟΣΘΥΜΑΤΑΜΚΟΣΤΕΛΕΧΗ

Related Posts

ρωσικός στρατός
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

25/12/2025 - 21:05
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

25/12/2025 - 19:03
Βενεζουέλα - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

25/12/2025 - 18:17

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert