Τι θα δείξουν οι Ρώσοι στο Φάρνμπορο

Η Ρωσία πρόκειται να παρουσιάσει τα πιο προηγμένα στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στην μεγαλύτερη αεροναυπηγική έκθεση στον κόσμο,στο Διεθνές Farnborough Airshow στην Αγγλία που διεξάγεται από 14 έως 20 Ιουλίου. Ωστόσο ορισμένα στελέχη  της Ρωσικής αντιπροσωπείας δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα βίζα. 

«Έχουμε, παραδοσιακά,  συμμετοχή σε αυτό το ξεχωριστό airshow και προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τις τελευταίες τάσεις και τα πιο ελπιδοφόρα μοντέλα εξαγωγής. Σχεδιάζουμε να παρουσιάσουμε μαχητικά ελικόπτερα και αεροπλάνα για τις αντιπροσωπείες από τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία,» είπε στο RIA Novosti ο επικεφαλής της αντιπροσωπεία της Rosoboronexport,του ρωσικού κρατικού εξαγωγικού φορέα όπλων, κ. Σεργκέι Kornev

Η ρωσική εταιρεία αναμένει ότι οι ξένοι να εκδηλώσουν αυξημένο ενδιαφέρον για το στρατηγικό Sukhoi Su-35  πολλαπλού ρόλου μαχητικό, το μαχητικό Mikoyan MiG-29M/M2 , το προηγμένο εκπαιδευτικό Yakovlev Yak-130 και το Ilyushin Il-76MD-90A  καθώς και το ελικόπτερα Mi -35M, Mi-28NE, Ka-52 και άλλα.

Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να τονίσει τη σημασία της επιστημονικής, τεχνολογικής και βιομηχανικής συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους και μιλούν για τα «κοινά σχέδια στη διεθνή αγορά προς το συμφέρον των τρίτων χωρών», δήλωσε ο κ. Kornev, της  Rosoboronexport που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 80% των στρατιωτικών εξαγωγών της χώρας και συνεργάζεται με περισσότερες από 700 επιχειρήσεις και οργανισμούς στη ρωσική αμυντική βιομηχανία, καθώς και με ξένες εταιρείες σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πόλεμος» Βρετανίας-Ρωσίας για μια αεροπορική έκθεση!

«Καθηλώθηκαν» τα F-35 που φαίνεται ότι «χάνουν» την πρώτη τους αεροπορική έκθεση στο Λονδίνο