Τικρίτ: Σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές οι αμερικανοί

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ βομβαρδίζουν θέσεις των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην πόλη Τικρίτ

Onalert Newsroom
Τικρίτ: Σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές οι αμερικανοί

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής άρχισαν χθες βράδυ να βομβαρδίζουν θέσεις των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην πόλη Τικρίτ του βόρειου Ιράκ, για να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις που προσπαθούν να την ανακαταλάβουν, έπειτα από το σχετικό αίτημα της Βαγδάτης, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι οι ιρακινές δυνάμεις ξανάρχισαν να σφυροκοπούν θέσεις του ΙΚ στο Τικρίτ, συνεχίζοντας την επίθεση ευρείας κλίμακας που παρέμενε σε τέλμα εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες στη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσέιν.

“Οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Βόμβες πρόκειται να ριφθούν”, είπε ένας Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ διεξάγει μια αεροπορική εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία, αλλά δεν είχε λάβει μέχρι σήμερα μέρος στη μάχη του Τικρίτ, που άρχισε την 2η Μαρτίου. Στη μάχη αυτή διαδραματίζει ρόλο-κλειδί το Ιράν, στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων και σιιτικών ιρακινών παραστρατιωτικών ομάδων.

“Οι (ιρακινές) στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Τικρίτ άρχισαν (σ.σ. ξανά) περίπου στις 21:00 τοπική ώρα με το σφυροκόπημα θέσεων του Ισλαμικού Κράτους με πυροβολικό, όλμους και ρουκέτες Κατιούσα”, ανέφερε ο Χάντι αλ Χαζράτζι, στέλεχος των τοπικών αρχών.
Δύο αξιωματικοί του ιρακινού στρατού στην πόλη επιβεβαίωσαν ότι οι ιρακινές δυνάμεις πλήττουν θέσεις των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου