OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Την έκδοση Τούρκου επιχειρηματία ζητούν από την Αυστρία οι ΗΠΑ

22/06/2021 - 10:07
Αυστρία
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την έκδοση από τις αρχές της Αυστρίας επιχειρηματία από την Τουρκία προκειμένου να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου στη Γιούτα όπου αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για συνωμοσία με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απάτη, ενημέρωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ φέρεται να προχώρησε στο ξέπλυμα 133 εκατ. δολαρίων μέσω τραπεζικών λογαριασμών που έλεγχε στην Τουρκία και στο Λουξεμβούργο, σημείωσε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο κ. Κορκμάζ συνελήφθη στην Αυστρία το Σάββατο, κατόπιν αιτήματος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού αποσφραγίστηκε το κατηγορητήριο σε βάρος του, που ερίζει πως διέπραξε ξέπλυμα χρήματος, απάτη και παρακώλυση έρευνας.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τους συνηγόρους υπεράσπισης του επιχειρηματία, που το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει πως δεν μπόρεσε να εντοπίσει.

Σε βάρος του κ. Κορκμάζ διενεργείται εξάλλου έρευνα από τις αρχές της Τουρκίας. Εισαγγελείς διέταξαν τον Δεκέμβριο να τεθούν υπό κράτηση 10 στελέχη της διοίκησης των εταιρειών του, καθώς το Συμβούλιο Έρευνας για Οικονομικά Εγκλήματα (MASAK) του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών ερίζει πως οι επιχειρήσεις του χρησιμοποιήθηκαν για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η τουρκική πρεσβεία στην Αυστρία ενημέρωσε το πρακτορείο Doğan προχθές Κυριακή πως ο κ. Κορκμάζ συνελήφθη το Σάββατο, σε κοινότητα που απέχει περίπου 260 χιλιόμετρα από τη Βιένη, καθώς και ότι οι τουρκικές αρχές έχουν κινήσει τη διαδικασία έκδοσής του από τις αυστριακές αρχές στην πατρίδα του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν απάντησε όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά για να σχολιάσει την υπόθεση.

Δεν είναι ακόμη σαφές πού θα εκδοθεί ο κ. Κορκμάζ.

Ο επιχειρηματίας πιστεύεται πως έφυγε από την πατρίδα του τον Δεκέμβριο, πριν από τις επιδρομές της αστυνομίας στις επιχειρήσεις του.

Σύμφωνα με Αμερικανούς εισαγγελείς, τα χρήματα που ξεπλύθηκαν προέρχονταν από κύκλωμα που έκανε απάτη με την υποβολή ψευδών αιτήσεων για τη χορήγηση πιστώσεων για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εν προκειμένω την παραγωγή και την πώληση βιοντίζελ από την εταιρεία Washakie Renewable Energy LLC, με έδρα τη Γιούτα.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Washakie για σχόλια.

Ο Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ και οι υπόλοιποι φερόμενοι ως συνωμότες, πάντα σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αξιοποίησαν τα κέρδη τους από την απάτη για την αγορά της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Borajet, ξενοδοχείων στην Τουρκία και στην Ελβετία, ενός γιοτ, μιας βίλας κι ενός διαμερίσματος στον Βόσπορο.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΥΣΤΡΙΑΕΚΔΟΣΗΗΠΑΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Related Posts

Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13
πλοίο Aquila II
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

09/02/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

SCALP και Meteor: Η Ινδία σε προχωρημένες συζητήσεις με την Γαλλία για την αγορά πυραύλων αξίας 300 εκατ. ευρώ

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert